Forbesøg

Forbesøget er dit første møde med praktikinstitutionen, hvor I har mulighed for at klarlægge formalia og gensidige forventninger

Derfor er det en god idé, at du på forhånd har forberedt, hvad du har brug for at fortælle institutionen, og hvad du vil spørge dem om. Her er en tjekliste med gode spørgsmål og overvejelser, du kan tage med ud til forbesøget.

Personlige oplysninger
Straffeattest – hvis du har en plettet straffeattest, har du nu mulighed for at fortælle institutionen om det, så de ikke først opdager det, når de indhenter den.
Børneattest – hvornår vil institutionen indhente børne- og straffeattest?

Praktikoplysninger
Ansættelsesbrev – hvornår får du dit ansættelsesbrev, og hvad står der i det? Læs mere om ansættelsesbrevet her.
Uddannelsesaftale – hvad står der i uddannelsesaftalen?
Virksomhedsplan – hvor kan du finde praktikinstitutionens virksomhedsplan, og hvordan skal den indtænkes i dine læringsmål?
Tavshedspligt – hvad er institutionens procedure vedrørende tavshedspligt?
Personalehåndbog – hvor finder du den? Der står bl.a. de kutymer, der gør sig gældende på arbejdspladsen og lokale forhold, der ikke indgår i overenskomsten.
Overenskomst – har institutionen en overenskomst? Er det med BUPL, Socialpædagogerne eller LFS? Hvem er tillidsrepræsentant?

Gensidig forventningsafstemning
Vejledning – tal om hvor ofte og hvor meget vejledning, du kan forvente.
Ferieplanlægning – har du allerede nogle uger, hvor ønsker ferie?
Fritid – hvis du allerede nu ved, at du på faste tidspunkter henter børn, spiller håndbold eller lignende og derfor ikke kan arbejde, kan du allerede nu gøre opmærksom på det, så din arbejdstid kan planlægges uden om dine fritidsaktiviteter.
Sygdom – hvis du har en sygdom eller lidelse, som kommer til at påvirke praktikken og din ansættelse i institutionen, har du pligt til at fortælle det allerede nu.
Særlige forhold – er der andre særlige forhold, der er vigtige at tale om i forhold til din ansættelse?

I PLS opfordrer vi alle pædagogstuderende til at være godt klædt på til deres forbesøg. Derfor er du altid velkommen til at kontakte PLS, hvis du har spørgsmål.

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 99 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

feedback
feedback