Ferie i praktikken

I de lønnede praktikker er du ansat, og har derfor ret til ferie på lige fod med de andre ansatte.

Det betyder at ferieloven er gældende. Du kommer dog i nogle tilfælde til, at starte i praktik på tidspunkter, hvor de andre ansattes ferieplan er lavet. Derfor kan du ikke altid forvente at få ferie præcis som du ønsker. Det kan andre ansatte heller ikke altid, da ferieplanlægning er en kabale, hvor alles ønsker forsøges at tilgodeses. 

5 ugers ferie men...
Du har derfor ret til at afholde 5 ugers ferie om året. Normalt fordeles de 5 uger således: 3 samlede uger i hovedferien dvs. I perioden fra maj til september og to uger uden for hovedferien fx som efterårsferie og juleferie. Dette er inklusive eventuelt tvungne lukkedage i institutionen.

Vær opmærksom på at 5 ugers ferie, er en relativt stor procentdel af en praktikperiode på 6 måneder, og man skal derfor overveje de studiemæssige konsekvenser af den samlede mængde fravær. Samt en potentiel risiko for, at få for meget fravær i tilfælde af sygdom eller andet der vil komme oveni. I PLS anbefaler vi derfor ikke at tage 5 ugers ferie i praktikken.

Indtil september 2020 er ferie i praktikken ulønnet. Se mere herom i afsnittet om ’den nye ferielov’.

Som medlem af PLS kan du altid kontakte os, for at få mere information og personlig rådgivning.

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 88 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

feedback
feedback