En del af studiet

Når man er i praktik, kommer mange ting hurtigt til at handle om praktiske og overenskomstmæssige forhold: Hvordan skal mine timer planlægges? Hvad gør jeg, hvis institutionen holder ferielukket? Hvordan optjener jeg afspadsering? Osv. En masse meget relevante spørgsmål. Men det er også meget vigtigt at være opmærksom på at få det studiemæssige perspektiv med hele vejen.

En ny kultur
Når man kommer ud i en praktik, hvad enten den er lønnet eller ej, skal man være opmærksom på, at man træder ind i en personalegruppe, der har en kultur og nogle normer, som man bliver en del af. Kulturen og normerne på de enkelte institutioner kan være meget forskellige. Derfor er det vigtigt at bruge den første tid i institutionen på at lære stedet at kende. Man kan meget vel opleve, at nogle ting er anderledes fra tidligere institutioner, man har været på, og hvis man gennem sin praktik snakker med medstuderende, kan man opleve, at tingene gøres helt anderledes på deres institutioner.

Det er vigtigt at huske på, at du er studerende og ny i institutionen, og dette skal du benytte dig af til at stille alle de spørgsmål, der måtte opstå. Et godt råd er at betragte sig som antropolog, der lige er ankommet til en ny kultur, der skal udforskes og kortlægges. Her kan man nemlig med fordel benytte det at være den uvidende – ”den nye” - til at få en masse informationer som ellers tages for givet på det pågældende sted.

Ved at få kortlagt og udforsket din praktikinstitutions kultur kan du på mange områder sikre dig selv et godt og udbytterigt praktikforløb.

Søg på pls.dk

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 88 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

feedback
feedback