Barsel

Barselsregler – for kvinder

Som udgangspunkt er du altid sikret en praktikplads, lige meget om du er gravid eller ej. Seminariet kan således ikke nægte at give dig en praktikplads, uanset hvor langt du er henne. Du skal for at få adgang til prøven opfylde deltagelseskravet, som står beskrevet i den gældende studieordning. Det betyder også, at du kan være nødt til at gå i praktik, selv om du ikke får adgang til praktikprøven. Forhør dig evt. hos din praktikkoordinator, hvis du er i tvivl om du kan opfylde deltagelseskravet.

Du har som ansat ret – men ikke pligt – til at gå fra 4 uger før forventet fødsel. Du har ret til barselsdagpenge fra den kommune du bor i. Sammen med barnets far har du ret til sammenlagt 52 ugers barsel – herfra skal dog trækkes de 4 uger før forventet fødsel.

Du skal give dit praktiksted besked om din graviditet senest 3 måneder før forventet fødsel. Samtidig skal du give dem besked om, hvornår du ønsker at påbegynde barslen.

Barselsregler – for mænd

Bliver du far mens du er i praktik, har du ret til 2 ugers orlov i forbindelse med fødslen, samt de samme rettigheder om barsel som gælder for dine kolleger.
Ud over moderens barsel har I 32 uger, som I selv kan fordele imellem jer.

Du har ret til at få barselsdagpenge fra den kommune, som du bor i.

Senest 4 uger før du forventer at gå på barsel skal du give praktikstedet besked.

Er du medlem af PLS, så står vi klar til at hjælpe. Også hvis der opstår større problemer, der kalder på dybere rådgivning eller egentlig bisidning.

Søg på pls.dk

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 88 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

feedback
feedback