Maria Kallehauge Jessen

maria fu 2016

Maria Kallehauge Jessen
Faglig sekretær
Telefon: 4165 3053
Mail

Hvem er jeg?
Jeg hedder Maria og så er jeg 26. Min hjemstavn er Varde i Vestjylland, hvor jeg er vokset op sammen med min søster og mine forældre. Jeg flyttede til København i 2012, hvor jeg har boet siden. Lige nu bor jeg i Nordvest på mit lille og meget fyldte værelse. Når jeg ikke er pædagogstuderende og laver fagpolitisk arbejde elsker jeg at stå på tribunen på Tingbjerg Ground for at synge højlydt med på fodboldsange og heppe på Brønshøj Boldklub, drikke øller og gå lange ture - helst imens jeg spiller pokemon GO - oftest i selskab med mine venner. Og så kan jeg ligesom alle andre fornuftige mennesker godt lide, at tilbringe søndagen i sengen med en god serie.

Hvorfor blev jeg aktiv i studenterpolitik?
Da jeg gik i gymnasiet var jeg aktiv i gymnasieelevernes interesseorganisation: Danske Gymnasieelevers Sammenslutning. Det gav mig rigtig meget, at være i et fællesskab, der var mega sjovt, men også fyldt med mennesker, der ligesom jeg havde lyst til at forbedre vilkårene for elever. Så da jeg begyndte på pædagoguddannelsen tænkte jeg: “Nu skal jeg koncentrerer mig om at studere, så jeg skal ikke være aktiv i PLS, men nøjes med at være medlem”. Der gik ikke ret lang tid, og så var jeg aktiv i lokalafdelingen. Hvorfor? Fordi jeg ikke kunne lade være og fordi det giver mening at være en aktiv del af din organisation. And the rest is history!

Hvad brænder jeg for og hvorfor?
Jeg er stolt af at være i en feministisk organisation. Det jeg brænder for er nemlig, at vi skal nedbryde barrierer og strukturer, der gør det svært for alle at tage en uddannelse og som gør det svært at være til stede i vores samfund. Vi skal gøre op med sexisme, diskrimination af alle slags - både pga. af køn, race og religion.

Pædagoguddannelsen ville være et bedre sted hvis...
Hvis Danmark var et bedre sted. Ligesom så mange andre uddannelsesinstitutioner oplever vi konstant, at der bliver skåret ned på pædagoguddannelsen. Det skal høre op, så vi kan få råd til mere og ordentlig undervisning og så der er råd til at rådgive og vejlede de studerende på de forskellige niveauer de er på. Derudover ville pædagoguddannelsen være bedre, hvis den forberedte de studerende endnu mere på den praksis de kommer ud og skal arbejde i.

 

Frikøbte Politikere

Forretningsudvalgets medlemmer

Søg på pls.dk

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 88 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

feedback
feedback