Kvaliteten af pædagoguddannelsen

paedagog smiley

Pædagoguddannelsen er landets største videregående uddannelse. Ved sommeroptaget 2017 startede 5100 studerende på uddannelsen. Uddannelsen blev reformeret i 2014. Her samler vi artikler, debat, rapporter og anden information om reformen.

Det mener PLS

Utilfredshed fra begyndelsen
Lige siden det første høringssvar til reformen af pædagoguddannelsen, har vi i PLS råbt vagt i gevær. De pædagogstuderende har aktioneret, sat sig på poster i flere typer af råd end man kan tælle, og de har organiseret sig i endnu højere grad end tidligere. De har talt med høj og tydelig røst. Det er med andre ord ikke en overraskelse, at hver femte pædagogstuderende - ifølge den nyest undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) om pædagoguddannelsen - mener, at det står ilde til med fagligheden og kvaliteten på deres uddannelse.

PLS kalder på handling
I PLS mener vi, at reformen er fejlslået. Implementeringen af en svagt defineret bekendtgørelse og en mildest talt ikke færdigt defineret reform er sket skødesløst og uhensigtmæssigt. Men reformen ikke det eneste problem for pædagoguddannelsen, der generet lider under et lavt taxameterniveau og en årelang uddannelsesfjendsk uddannelsespolitik.

“Pædagoguddannelsen er Danmarks største professionsuddannelse, og den opgave vi skal varetage, er en af samfundets vigtigste. Pædagoguddannelsen er underfinansieret og dårligt struktureret, og vi mener, at uddannelses og forskningsminister Søren Pind straks må skride til handling. Vi kan ikke vente til 2020 med at evaluere uddannelsen, og vi kan heller ikke bare stå på sidelinjen og se til, mens der kommer flere kvalitetsforringende nedskæringer. Ministeren har nedsat en følgegruppe til at sikre kvaliteten - men det er ikke godt nok, og det er alt for sent. Det er ikke bare opstartsproblemer - den er helt gal. Der skal investeres i pædagoguddannelsen - ikke skæres.” siger Ditte Mundeling Samuelsen, faglig sekretær i PLS. 

 

PLS artikler om kvaliteten på uddannelsen

2018

DEBAT: Pædagoguddannelsen er udsultet i katastrofal grad

Kvaliteten på pædagoguddannelsen er i frit fald

Ressourcerne svinder på pædagoguddannelsen

FU mener - nyhedsbrev 30. januar 2018 

Det er ikke bare opstartsproblemer... Januar 2018

2017

Pænt nej tak til nedskæringer 5.10.2017

National aktionsdag 29.9.2017

Fremtiden ser sort ud 21.9.2017

2016

Pædagoguddannelsen under beskydning 1.12.2016

Hvad mener politikerne om kvaliteten af pædagoguddannelsen 23.11.2016  

5 forslag til en bedre pædagoguddannelse 23.6.2016

 

Mere information

Klaus Berdiin Jensen
kommunikationsmedarbejder i PLS, 3034 1996

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 88 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

feedback
feedback