Fakta om praktikken

sammuelsgaard DSC7918

Der er fire praktikforløb i den nye pædagoguddannelse: Der er to lange praktikker på seks måneder, som ligger på 3. og 5. semester – og dermed inden for din specialisering. Derudover er de to korte praktikker, som er placeret på hhv. 2. semester og 7. semester, sidstnævnte i forbindelse med bacheloropgaven.

De to lange praktikker er underlagt specialiseringen og gør, at du kan komme i dybden med dit valgte område.

Løn eller SU
De to lange praktikker er lønnede, mens du under de to korte praktikker er på SU.

Mål for praktikkerne
Der er formuleret kompetencemål, som beskriver hvad du skal have ud af dine praktikforløb. Og der er en prøve efter hver praktikperiode for at sikre, at udbyttet af praktikken har været godt og relevant.

Hvor kan jeg komme i praktik henne?

På den første praktik snuser du til professionen og opbygger pædagogisk grundfaglighed. Du kan komme i praktik overalt – lige fra et dagtilbud eller en klub til et psykiatrisk værested.

De to lange og det korte praktikforløb i forbindelse med bacheloropgaven skal være i forbindelse med din specialisering. Har du eksempelvis valgt Skole- og fritidspædagogik, skal de tre sidste praktikker foregå en skole, en klub eller lignende.

Praktik i udlandet?

Det er muligt at tage praktikker i udlandet.

PLS' egen praktikhåndbog
Du kan læse PLS' egen praktikhåndbog her
Den er god at bruge som opslagsværk under dine praktikker. I denne håndbog finder du svar på de fleste spørgsmål du måtte have i forbindelse med praktikkerne. Heriblandt barsel, løn, ferie, arbejdstid og de generelle vilkår der er for dig som pædagogstuderende i praktik.

Brug for hjælp?

Har du brug for råd og vejledning, så er du som medlem af PLS alttid velkommen til at kontakte PLS' sekretariat. Du kan læse mere her

Lovgivning

Overenskomsten
De pædagogstuderendes løn- og ansættelsesvilkår i de lønnede praktikker kan du finde i de overenskomster, der gælder for de uddannede pædagoger på de forskellige arbejdspladser/praktikinstitutioner.

Tillidsrepræsentanten på din arbejdsplads vil altid have den gældende overenskomst for den pågældende arbejdsplads/praktikinstitution.

 

bupl logo

BUPL's overenskomst

Gældende for for pædagoger ved daginstitutioner, skolefritidsordninger, klubber.

Læs på BUPL' hjemmeside

– De pædagogstuderendes vilkår findes som et protokolat til overenskomsten.

 

sl logo

SL' overenskomst

Gældende for socialpædagoger og pædagogisk personale ved døgninstitutioner mv.

Læs på SL's hjemmeside

– De pædagogstuderendes vilkår har et eget kapitel i overenskomsten.

Søg på pls.dk

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 99 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

feedback
feedback