Slide background
Meld dig ind i PLS

Som medlem får du: Fagblade + Rådgivning + Rabatkort + Billige Forsikringer + Kurser og meget mere...

MELD DIG IND

88 kr.

Pr. måned

Slide background

Din studieorganisation

PLS arbejder med at forbedre pædagogstuderendes vilkår og sikre den bedst mulige pædagoguddannelse.

MELD DIG IND

88 kr.

Pr. måned

Slide background
Råd & vejledning, når du har brug for det...

Som medlem af PLS får du adgang til personlig vejledning og rådgivning om pædagoguddannelsen og praktikkerne.

LÆS MERE

Slide background

MEDLEMSFORDELE

Som medlem af PLS har du mange fordele:

Gratis fagblade...

Rådgivning og vejledning...

Rabatter...

Billig studieforsikring...

Gratis eller billig A-kasse

Kurser...

Læs mere...

mobil forside PLS 2020

VIL DU VIDE MERE OM PLS?

 Bliv ringet op af PLS, og hør hvordan vi kan hjælpe dig KLIK HER

NYHEDER

NYHEDER

OK18: Syltet siden 1992

OK18agurk

I 2018 skal der forhandles en ny overenskomst (OK18) for det pædagogiske område … allerede nu sidder du måske og gaaaaber, men STOP det lige med det samme. For det er faktisk pænt vigtigt, både for dig og for kommende pædagogstuderende.

BUPL og Socialpædagogerne - der er de færdigudddannede pædagogers fagforeninger, og som vi i PLS arbejder tæt sammen med - forhandler overenskomsten for de pædagogstuderende.

Hvis vi i PLS skal være helt ærlige, så er det ikke meget der er kommet ud af de forhandlinger siden den lønnede praktik blev indført i 1992. Faktisk føler vi os rimeligt syltet.

Derfor har PLS hovedbestyrelse besluttet at gøre vores venner i BUPL og Socialpædagogerne opmærksomme på de pædagogstuderendes krav til OK18. En pakke er blevet sendt afsted til hver enkelt formand i hver eneste lokale afdeling af de to fagforeninger. I pakken har vi lagt et glas syltede agurker og et fint lille brev med med PLS overenskomstkrav til OK18.

Du du læse brevet herunder

#forglemmigej #OK18

Kære formand i BUPL eller SL

Liva Weel sang i 1930’erne sangen “Glemmer du”. De kendte toner fra Kai Normann Andersens musik er stadig hjerteskærende smukke. At teksten skulle komme til at minde de ca. 16.000 pædagogstuderende om overenskomstforhandlingerne i 2018, det var der nok ikke mange der kunne forudse...

“Husker du - de glæder, som vi sammen fandt?
Husker du - de tanker som os sammen bandt?
Hver en dag, og hver en time har jeg talt
Glemmer du, så husker jeg - alt”

Vi er nemlig en stor gruppe af lønmodtagere, der er bange for igen at blive glemt. Indtil vi sammen har sikret, at de pædagogstuderende ikke er i ansættelsesvilkår, men får tid til at være studerende, må vi kæmpe for basale rettigheder på arbejdsmarkedet. Det har de pædagogstuderende gjort siden 1992.

I år er det igen et af de år, som har meget stor betydning for vores fælles arbejdsvilkår. Det er her lønarbejdere står skulder ved skulder i det smukke solidariske fællesskab, fagbevægelsen er, når de i mødet med arbejdsgiverne forhandler om overenskomsten.

Det vigtigste er selvfølgelig at ingen efterlades på perronen. Toget skal have os alle med, når det kører afsted mod en lysere fremtid - også dem der er under uddannelse. 

De pædagogstuderende har siden start halvfemserne stillet krav til de samme tematikker, men er de er blevet glemt gang på gang. Ja, nogen vil endda sige syltet. Nu hvor agurketiden er forbi, må vi stå sammen og skrive ny historie hvor de studerende også tilgodeses.

Ligesom der er stor forskel fra den ene forglemmigej til den anden er der også stor forskel på hver enkelt af de pædagogstuderende. Der eksisterer omkring 60 arter af forglemmigejer og endnu flere forskellige pædagogstuderende. De skal allesammen i praktik i løbet af deres uddannelse og ingen af dem kommer til at arbejde til en ordentlig løn eller have de samme basale rettigheder som deres uddannede kollegaer. Det er på tide at lade de tusinde blomster blomstre. 

Hermed en kærlig reminder om, at vi skal stå sammen for at forbedre arbejdsvilkårene for de studerende. Her er Pædagogstuderendes LandsSammenslutnings OK18 krav, som sendes til jer med en klar opfordring om, at I også afleverer dem til behandling:

  • Løn: PLS stiller krav om øget indtægt i de lønnede praktikker
  • Ferie: PLS stiller krav om betalt ferie for pædagogstuderende i lønnet praktik
  • Familiemæssig fravær: PLS stiller krav om at de pædagogstuderendes barselsrettigheder ligestilles med pædagogerne
  • Pension: PLS stiller som krav at pædagogstuderende får mulighed for pensionsopsparing
  • Strejkeret: PLS stiller som krav at de pædagogstuderende indlemmes i hovedaftalen 
  • Høringsret ved afskedigelse: PLS stiller som krav at de pædagogstuderende også får mulighed for høring hvis de opsiges i lønnet praktik


I PLS vil vi så gerne prøve at anbefale vores medlemmer at stemme “ja” til overenskomsten, så 2018 bliver året hvor vi kan stå sammen og ikke igen se til, mens alt som Liva Weel synger, brister.

“Glemmer du, så husker jeg det ord for ord
Alting brast, men det gør heller ikke spor
Minderne har jeg da lov at ha'
Dem kan du aldrig, nej aldrig ta'”

Vi, fremtidens pædagoger, er blevet syltet alt for længe. Lad os skabe et minde, der er værd at huske. Står vi sammen til OK18?

Kærlige håbefulde hilsner fra,

Hovedbestyrelsen,
Pædagogstuderendes Landssammenslutning.
#forglemmigej

feedback
feedback