Døren til biblioteket er låst  - men opgavekrav er de samme

bib lukket

Pressemeddelelse fra Pædagogstuderendes Landssammenslutning

Siden nedlukningen af Danmark har studerende landet over efterspurgt adgang til litteratur. 

På professionshøjskolerne har de sygeplejerskestuderende fået lov til at vende tilbage til  deres studie og gøre brug af fx bibliotekerne. Men døren til biblioteket er fortsat lukket for pædagogstuderende. 

“Vi er glade på de sygeplejerskestuderendes vegne, at de har fået lov til at gøre brug af uddannelsesstedernes biblioteker i forbindelse med deres bacheloropgaver” siger faglig sekretær i Pædagogstuderendes Landssammenslutning Anna Sofie Zaar Hastrup og undrer sig over, at pædagogstuderende afskæres fra at få en ordentlig afslutning på deres uddannelse. “Man kan roligt sige, at det er lidt af en udfordring at skrive bacheloropgave, når døren til biblioteket er låst”.

Corona eller ej, så er kravene til bacheloropgaven de samme, som de altid har været, men pædagogstuderende over hele landet er frustrerede over den nuværende situation.

Deres bachelor-praktik, hvor de skulle indsamle empiri, er aflyst - men kravet til empiri er fortsat det samme som hidtil. Det samme gælder krav om kilde og litteraturhenvisninger til relevant faglitteratur, men døren til biblioteket forbliver låst.

Presserende problem

“Vi har flere gange nævnt for uddannelses- og forskningsministeriet og Ane Halsboe-Jørgensen, at vi gerne vil have en løsning på adgangen til faglitteratur. Vi har hver gang fået at vide at der arbejdes på problematikken.” Siger Anna Sofie Zaar Hastrup, der er faglig sekretær i Pædagogstuderendes Landssammenslutning. Hun understreger, at det efterhånden er et ret presserende problem, deadline for aflevering af bacheloropgaver nærmer sig.

“Der er brug for politisk handling nu” siger Anna Sofie Zaar Hastrup. “Vi skal selvfølgelig tage hensyn og undgå at øge smittespredning, men der er fx flere forskellige online løsninger, der kan åbnes op for. Vi vil ikke gå på kompromis med kvaliteten, når det handler om vores uddannelse. Lad os sørge for at få lavet en fælles løsning for alle.” slutter Anna Sofie Zaar Hastrup, faglig sekretær i Pædagogstuderendes Landssammenslutning.

For yderligere information:

Kontakt Faglig sekretær i Pædagogstuderendes Landssammenslutning Anna Sofie Zaar Hastrup, telefon 4165 3053 eller kommunikationsmedarbejder Klaus Berdiin Jensen på telefon 3034 1996

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

feedback
feedback