Praktik i nødberedskab: Træk vejret helt ned i maven, det skal nok gå!

ceciliesta

Mange pædagogstuderende er en del af nødberedskabet, og bidrager til at vi kan holde hjulene kørende i samfundet. Her kan du læse om de tanker Cecilie fra Københavns Professionshøjskole, har gjort sig i forhold til hendes praktik. Har du beretninger fra nødberedskabet, kan du sende dem til

Jeg hedder Cecilie og jeg er 25 år. Normalt studerer jeg til pædagog på Campus Carlsberg. Men for tiden er jeg i min 2. praktik på Helhedstilbuddet Stokholtbuen, hvilket betyder at jeg indgår i det kritiske beredskabspersonale

Med de seneste Corona-updates for øje, sad jeg med blandede følelser på vej til mit praktiksted, efter Danmarks nedlukning. Jeg sagde og siger fortsat til mig selv: Træk vejret helt ned i maven, det skal nok gå!

Som statsministeren har udtalt, er vi alle på ukendt grund! Ikke kun som samfund. Men også i allerhøjeste grad, alle De som arbejder i social- og sundhedssektoren. Måske særligt os, som er under uddannelse og i praktik netop nu, kan opleve en stor usikkerhed, i det ukendte. What to do?

Der sker mange ændringer i dagligdagen og det er vigtigt, at vi alle bevarer roen. Men mange spørgsmål melder sig. Her kan panikken hurtigt opstå, hvis vi ikke føler os set, hørt og forstået. Vi er jo alle på ukendt grund, og vi vil jo alle bare gøre vores bedste.

Jeg er heldig. Min leder har taget godt hånd om mig som studerende. Hvis der er noget jeg er utryg ved, er hun lydhør. Fx har vi en fælles bålaktivitet, som vi har valgt, at opretholde, for derved fortsat at kunne skabe indhold i borgernes hverdag. Bålaktiviteten og alle mine tanker herom, blandet med de udmeldelser der løbende kommer fra regeringen og ikke at forglemme mediedækningen, gjorde mig utryg, hvorfor vi sammen har udarbejdet midlertidige retningslinjer og rammer, sådan at jeg kan føle mig tryg på egne og ikke mindst borgeres vegne.

Jeg håber, at alle praktiksteder lytter til- og tager hånd om de studerende. – det må være den vigtigste appel til alle ledere og kollegaer – hvis vi, studerende, skal kunne bidrage til, at være den ”klippe” som vores borgere, har brug for i denne tid.

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

feedback
feedback