COVID19: Pædagogstuderende i lønnet praktik ladt i stikken

Pressemeddelelse fra Pædagogstuderendes Landssammenslutning

coronaPM

Pædagogstuderende i lønnet praktik mister studiejobs på stribe, som en konsekvens af krisen. Men de kan ikke få ekstra SU-lån som alle andre studerende, og er heller ikke omfattet af andre af regeringens tiltag.

- Vi er meget glade for at der nu er mulighed for ekstra SU-lån til studerende, dejligt at vi ikke er blevet glemt midt i den her corona-krise. Men pædagogstuderende i lønnet praktik er faldet ned mellem to stole, og det skal vi have gjort noget ved, siger Anna Sofie Zaar Hastrup der er faglig sekretær i Pædagogstuderendes Landssammenslutning.

SU-styrelsen afviser at udbetale det ekstraordinære SU-lån til pædagogstuderende i lønnet praktik, med henvisning til at pædagogstuderende ikke er berettiget til SU når de er i praktik, og derfor heller ikke har ret til SU-lån

- Vi står i en ekstraordinær situation, siger Anna Sofie Zaar Hastrup - og derfor vil vi også opfordre til at der ekstraordinært bliver dispenseret, så pædagogstuderende i lønnet praktik kan få det SU-lån som alle andre studerende har mulighed for at få.

Pædagogstuderende i lønnet praktik er flere steder en del af nødberedskabet. De sørger for at holde maskineriet i gang på bosteder, daginstitutioner og sociale tilbud. De yder en ekstraordinær samfundsopgave og har ikke fortjent at blive glemt, slutter Anna Sofie Zaar Hastrup.

For yderligere information og baggrund kontakt

  • Anna Sofie Zaar Hastrup, faglig sekretær i Pædagogstuderendes Landssammenslutning på telefon 4165 3053
  • Klaus Berdiin Jensen, kommunikationsmedarbejder i PLS på telefon 3034 1996

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

feedback
feedback