Julens praktikguide 2019

Julen sig nærmer med hastige skridt. Det er tid til hygge rundt omkring i de små hjem. Men det er ikke alle der har fri fra arbejde og kan hygge sig i familiens skød – herunder en hel del pædagogstuderende i lønnet praktik.

Hjælp jeg skal arbejde juleaften!

Flere studerende i praktik bliver overrasket over, at de som studerende bliver sat til at arbejde f.eks. jule- eller nytårsaften. I udgangspunktet er der ikke noget galt i det. Som studerende er man nemlig ansat på lige vilkår med sine kollegaer. Det betyder, at hvis institutionen har åbent juleaften samt julens andre helligdage – så indgår du som pædagogstuderende i praktik på lige vilkår med sine kollegaer i vagtplanlægningen. (Gælder 2. og 3. praktikperiode)

Men ...

Der er dog lige et lille ”men” – du må som studerende ikke have flere vagter i højtiden end dine kollegaer. Det er altså ikke i orden, at institutionen vælger at lade dig, som studerende, tage alle de sure vagter i julen. Den går ikke.

Tjek din vagtplan

Skal du arbejde i julen, er det en god ide at se på vagtskemaet allerede nu. Undersøg evt. om vagterne er ligeligt fordelt i personalegruppen. Er der noget du er i tvivl om, eller har du fået både jule- og nytårsaften, så kontakt først og fremmest din nærmeste leder, for at høre om der tale om en misforståelse. Afklarer det ikke problemstillingen, så er du meget velkommen til at kontakte PLS. Det kan du gøre ved at sende en mail til eller ringe til os på 35 46 58 80

Institutionen har lukket i julen – hvad skal jeg gøre?

Der er også studerende i praktik der har rigeligt med tid til julehyggen. Især mange daginstitutioner har ferielukket mellem jul og nytår.

Det er dejligt at have tid til julehyggen. Problemet er bare, at pædagogstuderende i praktik ikke har optjent ret til løn under ferie eller feriepenge, og derfor bliver trukket i løn for den ferie de afholder mellem jul og nytår. I stedet for at afholde ferie og blive trukket i løn, kan du vælge at bruge afspadsering, hvis du har nået at optjene noget.

Er juleaften og nytårsaften helligdage?

I udgangspunktet er den 24. en betalt fridag på mange institutioner på dagområdet, men ikke alle (Forhør dig på institutionen). Det samme gælder for den 31. dec.

På døgnområdet skal ansatte, der har tjeneste juleaften, have en erstatningsfridag af samme længde, som den præsterede tjeneste juleaftensdag. 31 december er på døgnområdet ikke en helligdag men en arbejdsdag, hvor de ansatte i videst muligt omfang skal gives frihed. Spørg dine kolleger eller din tillidsrepræsentant om hvordan det forholder sig på dit praktiksted.

PLS holder lukket mellem jul og nytår

PLS har lukket for telefoniske henvendelser i ferien, du kan dog sende en mail til .

PLS ønsker alle medlemmer en rigtig god jul og et fantastisk nytår – vi er tilbage i topform i 2020.

 

%MCEPASTEBIN%

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

ER DU MEDLEM AF PLS?

Hvis ja, så vil vi lige reklamere for en meget vigtig side:

MIN SIDE - som du finder i højre side af din skærm, er din personlige side på pls.dk, hvor du kan få overblik over dit medlemskab samt vigtige meddelelser fra PLS.

Tjek MIN SIDE, så er du sikker på, at du ikke går glip af noget.

LÆS MERE

ER DU MEDLEM AF PLS?

Hvis ja, så vil vi lige reklamere for en meget vigtig side:

MIN SIDE - som du finder i højre side af din skærm, er din personlige side på pls.dk, hvor du kan få overblik over dit medlemskab samt vigtige meddelelser fra PLS.

Tjek MIN SIDE, så er du sikker på, at du ikke går glip af noget.

LÆS MERE

feedback
feedback