Vigtig A-kasse info til dig der afslutter din uddannelse i juni 2020

Kære studerende på 5. semester (som afslutter pædagoguddannelsen i juni 2020)


OBS! Er du allerede medlem af PLS, har vi sendt dig besked via SMS om din a-kasse-status, og du kan se bort fra denne besked.

For at have ret til dagpenge lige efter din uddannelse, skal du være medlem af en a-kasse mindst ét helt år, før du afslutter uddannelsen.
Derfor er det vigtigt, at du tilmelder dig a-kassen nu, senest 20. juni – hvis du ikke allerede har gjort det.
Ikke tilmeldt endnu - du kan stadigvæk nå det.

Gå ind på www.pls.dk/medlem , her kan du melde dig ind i PLS og samtidig tilmelde dig a-kassen. Første del er indmeldelse til Pædagogstuderendes Landssammenslutning, der er fagforening for alle pædagogstuderende. Anden del af indmeldelsen, handler om Arbejdsløshedskassen.


PLS er din fagforening

Vi giver dig råd og vejledning gennem hele din uddannelsen. Du får samtidig mulighed for at deltage i alle PLS’ aktiviteter fx kursusweekend, lokale aktiviteter og oplæg, modtage fagblade eller få en billig forsikringsordning. Det koster 88 kr om måneden at være medlem af PLS. Du kan læse mere om medlemsfordelene her.

A-kasse: Over eller under 30 år

Alle kan blive medlem af a-kassen uanset alder. Fordelen ved at være medlem af a-kassen i minimum et år, inden du afslutter din uddannelse, er, at du får en ekstra måneds dagpenge, hvis du ikke finder drømmejobbet umiddelbart efter, du afslutter din uddannelse.
For studerende under 30 år er a-kassen gratis.

Billig a-kasse til studerende over 30 år

For studerende over 30 år koster a-kassen 359 kr. om måneden. Det lyder af mange penge, men det kan faktisk godt betale sig. Betaler du kontingentet i et år inden du afslutter uddannelsen, vil du få en ekstra måneds dagpenge svarende til ca. 14.000 kr.

Hvis jeg ikke er medlem af en a-kasse?

Hvis du har været medlem af en a-kasse et år før du afslutter din uddannelse, vil du være dagpengeberettiget umiddelbart efter sidstes eksamensdag. Du begynder altså at optjene dagpengeret med det samme, hvis du ikke har fundet et job.

Hvis du ikke har været medlem af en a-kasse det sidste år af din uddannelse, skal du hurtigst muligt (og senest 14 dage) efter sidste eksamensdag melde dig ind i a-kassen. Når du har gjort det, vil der gå 4 uger før du begynder at optjene dagpengeret.

Forskellen på at være medlem af a-kassen i et år før du afslutter din uddannelse, er altså en hel måneds indtægt, hvis du står uden job.
Vi ønsker dig et spændende og lærerigt sidste år på uddannelsen. Og du er naturligvis velkommen til at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål.

Med venlige hilsner

Pædagogstuderendes Landssammenslutning

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

feedback
feedback