Betinna skal alligevel ikke udvises

betinna bliver

For et år siden gik vi pædagogstuderende i Viborg på gaden for at demonstrere mod udvisningen af vores Bettina Montenegro og hendes datter. Det var en virkelig forfærdelig tid, hvor vi ikke vidste om vi kom til at være vidner til en fuldstændig latterlige og symbolpolitisk udvisning af en studiekammerat og medstuderende og hendes datter.

Heldigvis blev historien en anden. Vi kan nu oplyse om, at de begge to har fået lov at blive i Danmark. I en tid hvor landet er gået til valgkamp på, hvem der kan være de ledeste racister, og se mest ned på andre mennesker, er det opløftende at der i Danmark stadig findes varme hjerter, som siger fra og demonstrerer, når der opleves uretfærdigheder i stedet for at se den anden vej og tænke “godt det ikke er mig..”. Vi gik på gaden for Bettina, vi igangsatte underskriftsindsamlinger og vi gik til pressen, fordi ingen studerende skal smides ud af landet. Det tryk det lykkedes os at lægge på politikerne blev hørt denne her gang.

Sådan skriver Esben Malthe Overgaard, pædagogstuderende i Viborg, og medlem af forretningsudvalget i PLS.

Betinna Montengros sag blev genoptaget i Udlændingestyrrelsen, og afgørelsen om udvisning omstødt.

I PLS sender vi jer Viborg-studerende de varmeste tanker. I er simpelthen for seje! Og det er så vigtigt, at vi kan se at det er værd at kæmpe imod systemet, når det er uretfærdigt, og at kampen kan vindes. Og som de Pædagogstuderendes Sammenslutning ser vi det som et signal om, at pædagoger er værd at samle på og at deres plads i samfundet er for vigtig, til at lade umenneskelige regler smide dem ud af landet. Tak fordi I sagde fra. Tak fordi I organiserede jer i PLS, så vi sammen kunne lægge pres på politikerne for at ændre udfaldet.

Til dig Bettinna, der har vi kun tilbage at sige stort tillykke. Vi er enormt glade for din sejr og vi glæder os til at få dig som fremtidig kollega

Læs mere om #laddemblive-kampagnen her 

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

feedback
feedback