Helt ærligt venner: Hvad fanden foregår der?

musikmodracisme

Valgkampen er i fuld gang og halvdelen af taletiden bliver brugt på at tale om at sende folk ud af landet! Det er fandenme uværdigt for demokratiet og for vores samfund.

Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at valgkampen skal bruges på at bashe muslimer og røve endnu flere penge op af lommerne på de fattigste.

Kunne det i stedet tænkes, at vi i valgkampen talte om, hvordan vi gør livet bedre for mennesker, frem for hvordan vi forfølger og diskriminerer mere? Kunne vi forestille os, at vi sikrede flere mennesker en bolig, der var til at betale, sikrede flere unge mulighed for at tage en uddannelse, sikrede ordentlige vilkår for Sjælsmark-børnene, sikrede en psykiatri der tager imod folk, før de er ved at begå selvmord og sikrede ordentlige normeringer i daginstitutionerne? Ja, det er dét, vi skal kræve som borgere i det her samfund.

Derfor TAK til jer, der har fundet på og planlagt initiativet “Musik mod racisme”! Tak for invitationen til i fællesskab at stå imod det ævl, som højreorienterede hadprædikanter spreder i Danmark; ja i hele Europa.

I PLS er vi som pædagogstuderende mod al undertrykkelse. Vi er antiracistiske, vi er antikapitalistiske og vi er feministiske. Flotte lange ord, som i virkeligheden bare betyder, at vi tror på, at alle mennesker har værdi, og at alle mennesker har lige meget ret til at være til, FORDI de har værdi. Alle mennesker skal selvfølgelig sikres de samme deltagelsesmuligheder i samfundet, have samme rettigheder og den samme lov skal gælde - uanset hvilken hudfarve, musikpræferencer eller etnicitet du har.

Det pædagogiske fag skaber chancelighed og er kulturskabende. Det skaber handlerum og plads til at være forskellige individer, og det hjælper medmennesker til at være en del af fællesskaber. Det handler om at stå værn om de svageste og de forfulgte i et samfund. Om at skabe menneskeværd og et bedre liv for alle.

Derfor skal vi som pædagogstuderende og kommende pædagoger også sige fra over for racisme - både til familiefødselsdage, i offentlig transport, på studiet, ja i livet. At være pædagog er ikke noget, du gør fra 8-16. Det er noget du er i din tilgang til dine medmennesker. ALLE dine medmennesker.

Ingen er frie, før alle er frie. Så kom og dans mod racisme på torsdag d. 23. maj på Rådhuspladsen i København fra kl. 17.00-19.30! Se begivenheden på facebook

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

feedback
feedback