Pædagogstuderende i folketinget

rasmusV

Rasmus Vestergaard Madsen er pædagogstuderende på VIA i Aarhus, og fra i dag er han også medlem af Folketinget for Enhedslisten. På trods af sine kun 27 år, er han allerede langt foran resten af Folketingets medlemmer. Han er jo pædagogstuderende, og som han selv siger ”Til ti-der kan Folketinget jo godt være lidt af en børnehave, og der vil mine pædagogiske kompeten-cer helt sikkert komme i spil!”

Rasmus skal være vikar for Nikolaj Villumsen, Enhedslisten, der skal på barsel i et halvt år. ”Det bliver vildt spændende at kunne lægge pædagogikbøger til side for en periode, for at få lov til at sidde i Folketinget som social-, LGBT-, ligestilling og dyrevelfærdsordfører.” fortæller Rasmus.

Nej til besparelser

Mens Rasmus Vestergaard Madsen sidder i folketinget, har han sat sin uddannelse på pause. Engagementet i pædagoguddannelsen er dog ikke sat på pause – tværtimod. ”Vi ved, at de mel-lemlange-videregående uddannelser er rigtig gode til at bryde den sociale arv, men hvis der for alvor skal rykkes noget, så kræver det altså, at vi studerende får mere undervisning og i mindre hold. De konstante besparelser er simpelthen ved at nedsmelte pædagoguddannelsen, og ind-førslen af den absurde læringskvadrant, som betyder at vi studerende selv er ansvarlige for egen læring i op til 75% af tiden, er uholdbart. Konsekvensen er i dag, at hver fjerde falder fra i løbet af uddannelsen. Det kan vi gøre bedre.” udtaler han.

I PLS ønsker vi Rasmus tillykke med pladsen i Folketinget, og glæder os til at arbejde sammen om at styrke kvaliteten på pædagoguddannelsen

Du kan læse mere om Rasmus Vestergaard Madsen på hans facebookside

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

feedback
feedback