TEMA: Regnbuer året rundt

pls pride

I denne uge fejres mangfoldigheden. Over 20.000 deltagere og mere end 100.000 tilskuere fejrer Copenhagen Pride. Den københavnske Pride har eksisteret siden 1996. Copenhagen Pride er en LGBTQIA+ -festival.

LGBTQIA+ - ja det er noget af en bogstavkombination, men det er en kombination, der dækker over mange forskellige køn, kønsopfattelser og seksualiteter. Visionen for Copenhagen Pride er at skabe en verden, hvor enhver kan elske og leve frit og i tryghed.

Copenhagen Pride er en fest for mangfoldigheden, men hvordan går det med mangfoldigheden i hverdagen. Vi har givet ordet til tre forskellige stemmer, som kæmper kampen hele året ikke bare i Prideugen. Som oplever vigtigheden af stadig kamp på egen krop og som derfor ved meget mere om hvad der er på spil, end vi gør.

Det gør vi, fordi PLS er en organisation, der ser alle mennesker som ligeværdige med retten til at udvikle deres eget liv. Vi arbejder ud fra ønsket om, at alle mennesker skal have lige muligheder uanset etnicitet, køn, seksualitet, religion, handicap, kulturel - eller social baggrund.

I vores principprogram står der:

Vi har i PLS en feministisk tilgang, fordi vi - også i PLS - bør og skal kæmpe for, at ændre den uvidende, diskriminerende og ubehagelige tone og de anskuelser der rammer, former og undertrykker mennesker, der ikke passer ind i det dominerende menneske- og samfundssyn. Feminisme er ikke ekstremt, men nødvendigt.

De tre er:

De tre bidrag vil blive offentliggjort de kommende dage her på siden.

 

Foto: Connie Maria Westergaard, flickr  under creative commons licens 

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

feedback
feedback