1400 potentielle pædagoger afvist i døren

Stop

De kommende pædagogstuderende har, som regeringens udflytningsplaner dikterer, fulgt tendensen og er søgt mod provinsen - næsten alle uddannelsessteder vest for Storebælt, melder alt udsolgt.

Men til trods for at de studerende reagerer på tidens tendens, kan der ikke findes pladser til dem. I hovedstaden er der masser af ledige pladser som på resten af Sjælland, mens der knap er ledige stole i Jylland, og det er ikke tilfredsstillende, mener Pædagogstuderendes Landssammenslutning, PLS.

"Der er en ubalance i ønsket om at styrke de mindre danske byer og i samme ombæring undlade at stille de fornødne uddannelsesrammer til rådighed lokalt for dem, som skal tage sig af samfundets svageste i fremtiden", udtaler Sissel Wolf Sørensen, der er faglig sekretær i PLS.

"Vi ved at folk sjældent flytter fra de største byer for at uddanne sig i mindre byer, derfor må det vigtigste skridt være at sikre, at der er uddannelsespladser nok til alle - uanset, hvor man bor, og hvor der er behov. Vores studerende er modsat mange andre med på uddanne sig og arbejde i Vandkantsdanmark, hvis det er der arbejdet findes. Det er i tråd med regeringens ønsker, så det ville være hensigtsmæssigt, hvis flere fik muligheden", uddyber Sissel Wolf Sørensen.

Der har i mange år været et kapløb om, hvem der er venligst stemt over for Vandkantsdanmark, og vi har set initiativer flytte arbejdspladser væk fra særligt København. Dette initiativ har kørt sideløbende med at man over de seneste fem år har skåret uddannelsespladser væk fra særligt Nord- og Sønderjylland på trods af at der er behov for pædagoger i de områder.

"Det er endnu usikkert om jobudflytningsinitiativer får mennesker til at flytte til de små byer. Det vi til gengæld ved er, at nyuddannede oftest søger jobs i det nærområde, hvor de har taget deres uddannelse. Derfor giver det ingen mening at tvinge de studerende mod storbyen, når de små byer mangler arbejdskraft", fortsætter Sissel Sørensen.

PLS opfordrer derfor politikerne til at sikre at uddannelsesstederne i hele Danmark får tilført tilstrækkelige ressourcer og flere gode praktikpladser, så flere studerende kan få en kvalitetsuddannelse i deres nærområde.

Mere information

Sissel Sørensen
Faglig sekretær
Telefon: 4165 3040

 

 

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

feedback
feedback