Pædagogstuderende udvises: #LadDemBlive

laddemblive

Bettina Montenegro er pædagogstuderende på VIA i Viborg, men ikke ret meget længere. Hun skal nemlig udvises af Danmark og sendes hjem til Brasilien sammen med hendes datter Sofia.

Stramme og rigide regler gør nemlig at Bettina efter en skilsmisse ikke længere må opholde sig i Danmark. Loven siger at hvis en udenlandsk statsborger bliver skilt fra sin danske ægtefælle, skal denne have opholdt sig mere end 8 år i Danmark for at få opholdstilladelse. Bettina og hendes datter Sofia kom til Danmark for 7 år og 8 måneder siden. På det tidspunkt var det kun 6 års ophold der var påkrævet.

bettina sofiaBettinas medstuderende er chokeret “Bettina er en gave til det danske samfund, og kommer ikke kun med en psykologuddannelse fra Brasilien, hun er ved at uddanne sig til at blive pædagog. Hendes datter der har levet hele sit skoleliv i Danmark, skulle egentlig til at afslutte sin folkeskole, og hun har endda et fritidsjob. Der kan jo her ikke være tvivl om at det her er mennesker der i allerhøjeste grad bidrager til det danske samfund.” fortæller Esben Overgaard, pædagogstuderende på VIA i Viborg.

Støtte fra medstuderende

Esben har sammen med sine medstuderende og PLS-afdelingen i Viborg, sat himmel og hav i bevægelse for at få Bettina og Sofia til at kunne blive i Danmark. “Havde de været her i 8 år havde der ikke været noget problem! Så nu vil man i ramme alvor smide en ung pige ud af landet, trods hele hendes netværk og liv befinder sig her. Man vil smide en person ud der er ved at uddanne sig i et felt hvor det spås, at der kommer til at mangle hænder. Det er så hamrende forkert og blottet for logik at ens retfærdighedssans synes provokeret i en grad så man ikke kan se stiltiende til, mens det foregår.”

Lad dem blive
De pædagogstuderende i Viborg, har i dag afholdt demonstration med overskriften #LadDemBlive - omkring 300 deltog og viste deres støtte til Bettina og Sofia.

Skriv under
Der er også starte en underskfitsindsamling for at få Bettina og Sofia til at blive i Danmark. Du kan skrive under her.

Stor respekt for pædagogstuderende i Viborg
Mia Rebecca Lund der er faglig sekretær i PLS, har “den vildeste respekt for de pædagogstuderende i Viborg! Det er virkelig dejligt at se at lokalsamfundet tage affære, når medborgere og medstuderende bliver behandlet så uretfærdigt, som det her er tilfældet!”

Fælles ansvar - PLS bakker op
“Det er vores allesammens ansvar konstant at tage stilling til det samfund vi lever i. Og når politikerne ikke vil erkende at mennesker ikke kan passes ind i regneark, så må vi minde dem om det. Det gjorde de i Viborg i dag og det bakker vi selvfølgelig fuldstændig op om i PLS!” siger Mia og fortsætter “For det kan godt være at Inger Støjberg, Martin Henriksen og resten af regeringen har det bedst med de lyshårede borgere i samfundet, men vi er mange som fortsætter kampen for et mangfoldigt samfund, hvor intet menneske er illegalt”

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

feedback
feedback