Ny minister for Pædagoguddannelsen

nyministerweb kopi

Pædagoguddannelsen har eftere ministerrokade fået ny minister. Tommy Ahlers er ny minister for uddannelse og forskning, og dermed også minister for pædagoguddannelsen.

I PLS vil vi meget gerne mødes med Tommy for at drøfte en række af pædagoguddannelsens udfordringer. Derfor har vi sendt ham en lille velkomsthilsen og en invitation til et møde. Herunder kan du se brevet:

Kære Tommy Ahlers

Det er med en enorm forventning, at vi i Pædagogstuderendes Landssammenslutning byder dig velkommen som Uddannelses- og forskningsminister.

I 2004 var vi blot en millimeter fra, at de pædagogstuderende blev taget ud af normeringen så vores muligheder for at fordybe os i studierne markant kunne blive forbedret. Desværre blev der ikke sat de penge til side, som trepartsaftalen krævede dengang og derfor er det endnu ikke sket.

Vi byder dig derfor velkommen med håbet om, at du vil være en nøgleperson til at sikre, at vi pædagogstuderende hurtigst muligt tages ud af normeringen og de lønnede praktikker afskaffes - gerne allerede inden næste folketingsvalg.

Der er sket meget med pædagoguddannelsen siden 2004, men en ting har ikke ændret sig. Det er stadigvæk “vanskeligt at fastholde læringselementet i lønnet praktik, hvor de studerende indgår i den enkelte institutions normering” - som Undervisningsministeriet skrev i 2004 som begrundelse for at afskaffe de lønnede praktikker.

I PLS ser vi tre store udfordringer for pædagoguddannelsen lige nu:

  • Der er ikke nok konfrontationstimer, hvor studerende får nærværende undervisning og vejledning.
  • Reformen for pædagoguddannelsen fra 2014 skal justeres, der skal eksempelvis ses nærmere på praktikkens placering, kvaliteten af studiedage undervejs i praktikken og uddannelsens indhold.
  • De pædagogstuderende skal tages ud af kommunens normeringer. Praktikken skal være SU finansieret.

Derfor vil vi gerne invitere dig til et møde omkring pædagoguddannelsens aktuelle udfordringer: Vores kalender er åben.

Vi ser frem til at høre fra dig!

Bedste hilsner,

Mia Rebecca Lund, Faglig sekretær i PLS , telefon: 41 39 37 46
Maria Kallehauge Jessen, Faglig sekretær i PLS , telefon: 41 65 30 53
Sissel Wolf Sørensen, Faglig sekretær i PLS , telefon: 41 65 30 40

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

feedback
feedback