OK18: Konflikten udskudt 14 dage

ok18 web pls

Forligskvinden, Mette Christensen, har i dag besluttet at udskyde konflikten. Det er der kun én grund til, at hun gør. Hun mener, det er muligt at nå en forhandlet aftale.

Alt hvad der sker nu er underlagt tavshedspligt, og der er ikke andre end forhandlerne der ved, hvor langt parterne reelt er fra hinanden. Det vi til gengæld ved er, at der er møde i Forligsinstitutionen igen på mandag den 2. april.

Fagbevægelsen holder stadig sammen. Og fagforeningerne har hele tiden gjort, hvad de kunne for at nå frem til en aftale, men de har været helt tydelige - der bliver ikke indgået en aftale med forringelser af seniordagene, uden en arbejdstidsaftale for lærerne og uden lønstigninger, der kan mærkes.

Og det har virket.

Arbejdsgiverne er under et massivt pres. Den brede befolkning, herunder privatansatte og studerende, har meldt klokkeklart ud. Vi støtter de offentligt ansatte og vi ved, at de er mere værd.

Derfor har arbejdsgiverne også rykket sig. Sophie Løhde, Innovationsminister (V) kalder ikke længere de offentligt ansatte for grådige. Hun trækker derimod kraftigt i land nu og har udtrykt, at hun er ved at give sig på lønnen.

Det er godt. I PLS er vi nemlig helt sikre på, at vi bliver nødt til at tage kampen nu. Vi skal nemlig have et samfund, hvor vi sætter pris på de offentligt ansatte og hvor vi betaler de bærende professioner i velfærdsstaten en retfærdig løn.

En stor del af forhandlingerne handler om reguleringsordningen og om hvordan lønningerne på det offentlige område skal følge lønningerne på det private område. Her er fagbevægelsen også tydelig. “Vi kan ikke leve med, at det offentlige arbejdsmarked sakker bagud i forhold til det private arbejdsmarked, skriver Elisa Bergmann formand for BUPL på sin OK18-blog.

Den strejke,som fagbevægelsen har varslet pr. 4. april og den enorme lockout som arbejdsgiverne har varslet pr. 10. april, er udskudt. Strejke kan tidligst blive en realitet den 22. april og en lockout fra den 28. april

Det betyder, at alle pædagogstuderende (og alle andre) skal møde på arbejde helt som det er planlagt under påsken og efter påsken.

Der er mange af jer, der allerede skriver nu, at I er bekymret for jeres eksamener i maj. Det er selvfølgelig muligt, at konflikten kommer til at ligge i den periode og det er muligt, at eksamener bliver udskudt. Men slå koldt vand i blodet. Vi bliver nødt til at afvente og se,hvad dersker til forhandlingerne. Lige meget hvad så berører konflikten i høj grad os som studerende. Det er nu kampen om vores fremtidige arbejdsvilkår skal tages og det er nu kampen for ordentlige vilkår i de lønnede praktikker skal tages. Vi må være solidariske med vores kollegaer.

Vi skal nok holde jer opdateret.
God påske fra PLS!

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

feedback
feedback