Status på OK 18

OK18agurk

Forhandling af de kommunale overenskomster, som flertallet af landets pædagogstuderende er ansat efter i deres halvårs praktikker, burde være i fuld gang på nuværende tidspunkt. Men forhandlingerne er først lige kommet i gang. Baggrunden for stilstanden var et håndslag i forhandlingsfællesskabet, som gik ud på, at der ikke blev forhandlet, så længe lærerne ikke var i forhandling om en arbejdstidsaftale. 

Denne solidaritet, sætter værn om den danske model, i dette tilfælde, retten til en forhandlet arbejdstidsaftale. Noget som lærerne ikke har, da deres arbejdstid i forbindelse med lockouten i 2013 blev lavet til lov og dermed bryder kotumen om forhandlede arbejdsforhold i Danmark. Faglig sekretær i PLS Mia udtaler “Overenskomsten i år har bærer præg af hårdt optegnede linjer mellem parterne. Derfor er det også rigtig vigtigt at de faglige organisationer står sammen om den danske model! Det er vigtigt at fagbevægelsen manifesterer sin magt og er solidarisk indbyrdes - kun da kommer lønmodtagernes krav til reelt at ændre sig.”
Men nu er der kommet gang i lærerens forhandlinger og dermed er der åbnet for at pædagogernes forbund (BUPL og SL) kan forhandle - herunder PLS krav til Lønnede praktikker.

PLS krav handler om; mere i løn, bedre rettigheder i forbindelse med afskedigelse, pension og betalte studiedage i praktikken.

Vil du vide mere:

Læs “PLS vil have bedre vilkår i halvårspraktikkerne”


Optakt til OK18 “Syltet siden 1992”

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

feedback
feedback