Pressemeddelelse: Det er ikke bare opstartsproblemer - den er helt gal

paedagog smiley

I dag kommer der endnu en undersøgelse om pædagoguddannelsen fra Danmarks Evalueringsinstitut EVA.

Ifølge vores oplysninger peger undersøgelsen på, at kvaliteten på pædagoguddannelsen er i frit fald.

“Pædagoguddannelsen er Danmarks største professionsuddannelse og den opgave vi skal varetage er en af samfundets vigtigste. Pædagoguddannelsen er underfinansieret, dårligt struktureret og vi mener, at uddannelses og forskningsminister Søren Pind straks må skride til handling. Vi kan ikke vente til 2020 med at evaluere uddannelsen, og vi kan heller ikke bare stå på sidelinjen og se til, mens der kommer flere kvalitetsforringende nedskæringer. Ministeren har nedsat en følgegruppe til at sikre kvaliteten - men det er ikke godt nok og det er alt for sent. Det er ikke bare opstartsproblemer - den er helt gal. Der skal investeres i pædagoguddannelsen - ikke skæres.” siger Ditte Mundeling Samuelsen, faglig sekretær i Pædagogstuderendes Landssammenslutning.

Det er i samfundets interesse at kvaliteten på pædagoguddannelsen styrkes markant. Det er vigtigt at vi har veluddannede pædagoger til at sikre kernevelfærden.

For yderligere information og kommentar, kontakt:

  • Ditte Mundeling Samuelsen, faglig sekretær i Pædagogstuderendes Landssammenslutning, 4165 3040
    Klaus Berdiin Jensen, kommunikationsmedarbejder i PLS, 3034 1996

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

feedback
feedback