Færdiguddannet - tillykke med uddannelsen

tillykke PLS
(Til medlemmer der afslutter deres uddannelse i januar 2018)

PLS siger tak for den tid, du har været medlem hos os. De pædagogiske fagforeninger LFS, BUPL og Socialpædagogerne siger velkommen til pædagogfaget og til medlemskabet af din kommende faglige organisation og A-kasse.

Hvad gør du nu?

Måske har du været meldt ind i en af a-kasserne, mens du læste. Måske fik du det ikke gjort. Det har betydning for, hvad du nu skal gøre:

Jeg har været medlem af PLS og a-kasse

– Hvis du har været med i a-kassen og PLS under uddannelsen, behøver du ikke udfylde en indmeldelse igen. A-kassen skriver til dig om dit medlemskab, og om hvordan du får ret til dagpenge. Det er vigtigt, at du besvarer alle de breve, som du får fra a-kassen. Breve fra a-kassen bliver sendt til din E-boks eller med almindelig post. Så husk at tjekke din E-boks. Har du ikke modtaget brev, senest 14 dage før din uddannelse er afsluttet, er det en god ide at kontakte a-kassen. (Se kontaktinformationer på a-kasserne nedenfor)

Jeg har kun været medlem af PLS

– Det er meget vigtigt, at du så hurtigt som muligt og senest 14 dage efter din sidste eksamensdag indmelder dig i en af A-kasserne. Fristen skal overholdes for at opnå dagpengeret som nyuddannet. Husk også at melde dig ind i fagforeningen. Det gør du samme sted. 

Indmeldelse i SL, BUPL eller LFS

– Du melder dig ind på www.bupl.dk/blivmedlem eller www.sl.dk/blivmedlem eller LFS hvis du skal arbejde i Københavns Kommune www.lfs.dk 

(Får du arbejde inden for en anden organisation, end du har meldt dig ind i, kan du altid flytte dit medlemskab.)

Der er rabat!
Hvis du har været medlem af PLS gennem det sidste år af din uddannelse, og har indbetalt alt skyldigt kontingent til PLS, så er de to første måneder i BUPL´ eller SL´ fagforening gratis. Så du skal kun betale for a-kassen i de første to måneder! Kontingent til fagforeningsdelen er gratis, frem til du er i job eller ikke længere modtager dagpenge på dimittendsats.

Skal du arbejde på en institution i København
Regner du med at skulle arbejde i København, så er det LFS, der organiserer dit arbejdsområde. Læs mere om LFS.

Bliver først færdig senere

Hvis du ikke bliver  færdig med uddannelsen nu, er det vigtigt, at du forlænger dit medlemskab af PLS her på hjemmesiden, eller på telefon 3546 5880, da du ellers automatisk vil blive udmeldt af PLS den 31. januar 2018. Husk også at give din a-kasse besked.

I tvivl om A-kasse og fagforening?

Så læs her:
BUPL: Bliv medlem som nyuddannet pædagog eller ring til tlf. 3546 5210
Socialpædagogerne: For dig som er dimittend eller ring til tlf. 7248 6030
LFS: Læs mere om LFS eller ring til tlf. 3544 4546

Med venlig hilsen

Elisa Bergmann, formand for BUPL
Benny Andersen, formand for Socialpædagogerne
Britt Pedersen, formand Landsforeningen for Socialpædagoger (LFS)
Ditte Samuelsen, faglig sekretær i PLS

 

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere