PLS: Pænt nej tak til flere nedskæringer!

aaberg

Så er det blevet efterår og det er tid til at der bliver forhandlet finanslov. Mens bladene så småt falder af træerne ser det ud til at velfærdssamfundet også falder fra hinanden. Regeringen lægger endnu en gang op til at der skal skæres massivt på uddannelse. PLS siger pænt nej tak, og opfordrer alle til at bakke op om Uddannelsesalliancens manifestationer.

Pædagoguddannelsen er en blandt flere uddannelser der konstant rammes af regeringens nedskæringer på to procent årligt. For PLS er det en kilde til forundring at regeringen kan få lov til at slippe afsted med nedskæringer på uddannelsessystemet.

“Politikerne snakker om hvor vigtig uddannelse er. Derfor undrer det os meget, at de vil skære mere end fem milliarder kroner på netop uddannelse”, siger Maria Kallehauge, faglig sekretær i Pædagogstuderendes Landssammenslutning.

Læs også: National aktionsdag på pædagoguddannelsen

Massive beskæringer
Den tidligere Venstre-regering har på de sidste to finanslove skåret massivt på uddannelse. Den nuværende VLAK-regering foreslår nu, at nedskæringerne føres videre til 2021, hvor der hvert år skal spares to procent på vores uddannelser.

Nedskæringerne har betydet store kvalitetsforringelser i hele uddannelsessystemet. Det er noget man især mærker på pædagoguddannelsen.
“Vi oplever hver dag at uddannelsessystemet ikke er gearet til nedskæringerne. På pædagoguddannelsen oplever vi lave timetal, manglende feedback og vejledning og uddannelsesinstitutioner hvor planlægningen falder fra hinanden”, siger Maria Kallehauge.

Nu går det også ud over SU'en
I forbindelse med dette års finanslov varsler VLAK-regeringen, at den udover at ville fortsætte nedskæringerne, senere vil skære i SU’en.

“Som nuværende studerende er det os der kommer til at rydde op efter regeringens nedskæringer. Udover at risikere at gældsætte os mens vi studerer er det os der kommer til at løse de problemer som manglende social mobilitet og faglige kompetencer vil medføre. Folketingets flertal vælger at holde skattelettelsesfest og lade almindelige mennesker betale. Vi siger pænt nej tak.“, siger Maria Kallehauge.

PLS en del af Uddannelsesalliancen og opfordrer alle til at deltage i protesterne den 5. oktober. Læs mere på Uddannelsesalliancens facebook-side.

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

feedback
feedback