Aarhus: Giver en fuck for pædagoguddannelsen

giveafuck

En fuck-aktion. Ja, hvad er det egentlig? I Aarhus vil en gruppe studerende vise at der rent faktisk er nogen der bekymrer sig om pædagoguddannelsens fremtid, og er klar til at sige fra overfor regeringens nedskæringer.

“Vi har lavet en "gi' en fuck"-aktion, hvor de studerende kan komme og kaste fuckfingre, i stil med facebook likes, med forskellige budskaber ned i en kasse”, siger Morten Stroustrup der studerer på pædagoguddannelsen og er medlem af PLS Aarhus. “På den måde kan de signalere at de giver en fuck for ting som for lidt undervisning, for lidt vejledning og lignende”.

Inden aktionen havde PLS Aarhus lavet en liste over de ting afdelingen er utilfredse med. Listen er lang, og den blev kun længere efter at have talt med andre studerende i løbet af dagen. Alle de utilfredsheder og frustrationer de studerende er kommet med bliver noteret og en del af PLS Aarhus fremtidige arbejde.

“Som pædagogstuderende oplever vi konsekvenserne af mange års nedskæringer på uddannelsesområdet. Især det årlige sparekrav på to procent er med til at undergrave fundamentet. I forvejen er vores uddannelse mangelfuld”, siger Morten.

Fire timer efter aktionen startede gik en gruppe pædagogstuderende op og tømte kassen ud på uddannelseslederens gulv. Lederen for pædagoguddannelsen i Aarhus, Jan Ankerstjerne, virkede ifølge de studerende tilfreds med aktionen.

“Det er klart at der ligger et ansvar for implementeringen af uddannelsen hos ledelsen, og nogle gange sejler det. Men det er også vigtigt at huske at ansvaret for at pædagoguddannelsen er underfinansieret ligger hos flertallet på Christiansborg. Det er en af grundene til at jeg bakker op om demonstrationerne den femte oktober”, siger Morten.

Læs mere om aktiviteter mod nedskæringer på pædagoguddannelsen:

National aktionsdag på pædagoguddannelsen

København: vi gør os klar til demonstration

Thisted: Hætteklædte nordjyder siger stop

Randers: Forsvarer uddannelsen med børn og seksualitet

Hjørring: Synger med de nye studerende

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

feedback
feedback