Hjørring: Synger for de nye studerende

hjorringak

Pludselig bryder en gruppe ud i sang. Det er pædagogstuderende fra PLS Hjørring der er trætte af nedskæringer. “Vi har en lang praktik, og nogle dårlige vilkår, det lidt noget lort, men sådan er det også i år”, lyder det på melodien af ‘Vi er dem de andre ikke må lege med’.

“Vi har skrevet en protestsang som vi går rundt og synger. Lidt senere ender vi i kantinen, hvor vi siger nogle ord om hvorfor vi gør det, og fortæller lidt om protesterne mod nedskæringerne”, siger Anders Daniel Thomsen fra PLS Hjørring.

“Vi gør det for at sætte fokus på nedskæringerne på uddannelsen. Når vi er nationens fremtid, og man vælger at spare på os, hvor fanden er vi så henne som samfund?”

I dag holder PLS Hjørring deres halvårlige introarrangement for de nye studerende. Her bliver de kommende pædagoger introduceret til uddannelsen og til PLS’ tre kerneværdier: fællesskab, faglighed og tryghed.

For Anders er kampen mod nedskæringer en stor del af det, at være aktiv i PLS: “Vi viser vores kommende kolleger, at PLS har en holdning til samfundet, samtidig med at vi oplyser om vores rettigheder som studerende. Det giver rigtig fin mening. Vi viser dem hvad fagbevægelsen handler om og at PLS hjælper dem på uddannelsen på flere niveauer”.

Forstår ikke Søren Pind

For Anders er det vigtigt at understrege, at størstedelen af de problemer man som studerende oplever på pædagoguddannelsen, skyldes at uddannelsen er dårligt finansieret. “Vi havde besøg af Søren Pind for et par uger siden, og han er jo meget optaget af at vi skal være bedre, men samtidig vil han alligevel skære ned på uddannelser. Han mener at vi kan effektivisere os ud af de problemer nedskæringerne medfører. Det forstår jeg ikke”, slutter Anders.

Læs mere om aktiviteter mod nedskæringer på pædagoguddannelsen:

National aktionsdag på pædagoguddannelsen

København: vi gør os klar til demonstration

Thisted: Hætteklædte nordjyder siger stop

Randers: Forsvarer uddannelsen med børn og seksualitet

Aarhus: Giver en fuck for pædagoguddannelsen

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

feedback
feedback