Randers: Forsvarer uddannelsen med oplæg om børn og seksualitet

randers ff

Når pædagogstuderende er trætte af, at der ikke bliver lyttet, og at undervisningen mangler, hvad gør man så?

I Randers arbejder en gruppe studerende på at forbedre pædagoguddannelsen, og samtidig gøre det klart, at der ikke er undervisning nok i dag. Det sker blandt andet ved at sætte fokus på den pædagogiske faglighed, som PLS Randers mener er under pres. Man har derfor startet initiativet ‘Faglighed i Randers’ der arrangerer faglige oplæg for pædagogstuderende som en del af kampen mod nedskæringer på pædagoguddannelsen.

“Vi har tidligere lavet en protest for at vise vores utilfredshed med nedskæringerne. Denne gang har vi valgt, at fokusere på et af vores krav til en bedre pædagoguddannelse – nemlig mere undervisning”, siger Bolette Holm fra PLS Randers.

“Vi kunne godt tænke os noget mere undervisning på pædagoguddannelsen i Randers. Så det vi har gjort er at invitere en god oplægsholder til, at komme og holde et spændende og kritisk oplæg om børn og seksualitet. Det gør vi især fordi modulet ”køn, seksualitet og mangfoldighed” er kort, og fordi der mangler noget mere indenfor det område”.

“Vi er i Randers også utilfredse over, at der opleves rigtig meget sygdom blandt underviserne, hvilket går ud over de studerende. Derudover prioriteres erstatningsundervisning ikke særlig højt af ledelsen i Randers. Hvilket vi selvfølgelig mener er for dårligt.”

Andre steder i landet er der lignende faglige oplæg. På landets største pædagoguddannelse, Campus Carlsberg i København, har den lokale PLS-afdeling stiftet ‘Fagligt Forum’ der en gang om måneden holder faglige oplæg for pædagogstuderende.

Læs mere om aktiviteter mod nedskæringer på pædagoguddannelsen:

National aktionsdag på pædagoguddannelsen

København: vi gør os klar til demonstration

Thisted: Hætteklædte nordjyder siger stop

Hjørring: Synger med de nye studerende

Aarhus: Giver en fuck for pædagoguddannelsen

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

feedback
feedback