København: Vi gør os klar til demonstration

uccbannerdrop

Et banner bliver kastet ud fra tredje sal. I gården på landets største pædagoguddannelse samles en gruppe studerende. Der bliver malet skilte og gjort klar til demonstration.

I København er den lokale PLS-afdeling ved at gøre sig klar til den store demonstration den 5. oktober. Der bliver malet skilte, hængt bannere op og delt kaffe ud for at gøre opmærksom på, at der igen (igen-igen-igen) bliver foreslået nedskæringer på uddannelsesområdet.

“Det er svært at forestille sig at der kan skæres mere på uddannelserne end der allerede er blevet gjort”, siger Andrea Bæk der er pædagogstuderende på femte semester. “Pædagoguddannelsen har brug for at få tilført midler. Vi er i forvejen en af de lavest finansierede uddannelser. Det er noget man som studerende mærker fra dag et. Derfor tager jeg til demo den femte oktober”.

"Nedskæringerne på pædagoguddannelsen betyder at en allerede underfinansieret uddannelse får endnu lavere kvalitet. Det dur sgu ikke når vi skal ud og udføre livsvigtigt relationsarbejde", siger Matias Bergmann, der deltager i planlægningen en fælles afgang for alle studerende til demonstrationen.

Lokalafdelingen af PLS på Campus Carlsberg har mere end 2500 medlemmer. PLS deltager sammen med resten af Uddannelsesalliancen i protesterne den 5. oktober. Læs mere på Uddannelsesalliancens facebookside.

Læs mere om aktiviteter mod nedskæringer på pædagoguddannelsen:

National aktionsdag på pædagoguddannelsen

Thisted: Hætteklædte nordjyder siger stop

Randers: Forsvarer uddannelsen med børn og seksualitet

Hjørring: Synger med de nye studerende

Aarhus: Giver en fuck for pædagoguddannelsen

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

feedback