Pædagogstuderende med handicap forskelsbehandles

Pressemeddelelse fra Pædagogstuderendes Landssammenslutning

Uddannelsesminister Søren Pind og Kommunernes Landsforening fralægger sig ansvar.

Rundt om på landets pædagoguddannelser er der særligt én gruppe af studerende, som med en vis ængstelse ser frem til deres to 6 måneders (lønnede) praktikker. Det drejer sig om studerende med SU-handicaptillæg og nedsat erhvervsevne. Ikke nok med at de mister deres SU-handicaptillæg på 8.555 kr. pr måned oven i deres SU - de studerende, som er nødt til arbejde på nedsat tid, modregnes også disse timer i den ellers faste praktikløn.

Dermed reduceres deres indtægt i en sådan grad, at de får svært ved at betale helt basale udgifter såvel som eventuelle ekstra udgifter, som de måtte have på grund af deres handicap.

Pædagogstuderendes Landssammenslutning (PLS) har forsøgt at få både Uddannelses - og forskningsminister Søren Pind og Kommunernes Landsforening i tale om problematikken - desværre har ingen af dem lyst til at gøre noget ved problemet.

Faglig sekretær i PLS, Ditte Mundeling Samuelsen udtaler: “Man kan som system ikke bare melde pas. Vi står overfor en problematik, der skiller en i forvejen udsat gruppe studerende fra, og når hverken KL eller ministeren ønsker at gøre noget ved det, er vi nødt til at råbe op. Der skal findes en løsning. Alle skal have lige muligheder for uddannelse - også hvis man har et handicap eller en kroniske lidelse”

Læs også Pædagogstuderende med handicap eller en kronisk lidelse mister 30.000kr i hver af de lønnede praktikker

Yderligere information:
Faglig sekretær i PLS Ditte Mundeling Samuelsen, telefon: 41653040
Kommunikationsmedarbejder Klaus Berdiin Jensen, telefon: 30341996

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

PLS OK18 stem nej

feedback