PLS årsmøde 2017 - 25 år der gjorde en forskel

pls agm 2017

Årsmødet blev afholdt den 7. til 9. april 2017. På denne side vil der kommer informationer om årsmødet 2018 i løbet af efteråret.

Den 7. til 9. april afholder PLS årsmøde. Sammen med op mod 100 pædagogstuderende fra resten af landet kan du være med til at bestemme PLS politik og fokusområder for det kommende år. Vi skal også fejre at PLS fylder 25 år. Det har været 25 år med mange studiepolitiske kampe, og 25 år der gjorde en forskel for pædagogfaget og pædagoguddannelsen.

Opgør med den lønnede praktik

Et af fokusområderne på årsmødet bliver forholdet til den lønnede praktik. Den har været en del af uddannelsen helt tilbage fra 1992 - og i PLS er vi ikke begejstrede for den. Forholdet mellem at være ansat og studerende på samme tid, skaber til tider store problemer for den enkelte studerende. Der vil med andre ord blive rig mulighed for at diskutere den lønnede praktik, uanset om man er for eller imod.

Socialt samvær ….

… er en vigtig del af årsmødet. Du kommer til at møde pædagogstuderende fra hele landet. I skal sammen igennem en weekend med faglig og politisk debat, stand up comedy med Sanne Søndergaard, og selvfølgeligt holder vi lørdag aften et brag af en jubilæumsfest.

Alle medlemmer kan deltage - gratis

Alle medlemmer af PLS kan deltage med stemmeret på årsmødet. Du skal blot tilmelde dig senest 14 dage før mødet.

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte PLS på telefon 3546 5880 eller på mail . Du kan også tage kontakt til din lokale PLS-afdeling for at få mere at vide om årsmødet - og i kan sammen arrangere fællestransport til Kolding hvor årsmødet afholdes.

Tag dine medstuderende under armen og tilmeld dig årsmødet.

Praktisk information

PLS årsmøde afholdes på Pædagoguddannelsen i Kolding, Dyrehavevej 116, 6000 Kolding og ligger i gå-afstand fra tog-stationen. Det er gratis at deltage. Som medlem af PLS deltager du med stemmeret på årsmøde. PLS sørger for mad i løbet af weekenden, drikkevarer kan købes både i kantinen og i fredagsbaren, samt transport til og fra mødet. Overnatning foregår på uddannelsesstedet, husk derfor sovepose og underlag/luftmadras.

Foreløbig dagsorden for årsmødet:

1. Valg af dirigenter og referenter

2. Godkendelse af forretningsorden

3. Beretning fra Hovedbestyrelsen.

4. Fremlæggelse af det reviderede regnskab til godkendelse.

5. Indkomne forslag (herunder udtalelser)

6. Principprogram 

7. Arbejdsplan

8. Temapapir

9. Forslag til PLS’ vedtægter til vedtagelse

10. Fastsættelse af kontingent til vedtagelse

11. Valg af tre frikøbte faglige sekretærer

12. Valg af fire ordinære medlemmer af Forretningsudvalget

13. Valg af to kritiske revisorer

14. Eventuelt

TILMELD DIG HER

 

LÆS MERE: PLS årsmøde 2016

Over 60 pædagogstuderende fra Hjørring til Vesterbro var samlet i det sydjydske, for at vælge ny ledelse og lægge planer for det kommende års aktiviteter.

Kvalitet i fokus
Temaet for PLS’s årsmøde 2016 var kvalitet i uddannelsen. PLS mener, at en af de vigtigste kampe pædagogfaget står overfor lige nu, er at forbedre pædagoguddannelsen. De nuværende millionbesparelser på vores uddannelse er simpelthen ikke godt nok. Vi kræver flere undervisningstimer og feedback og vejledning på alle de opgaver der bliver skrevet af pædagogstuderende.

På årsmødet blev det vedtaget at fortsætte samarbejdet med Uddannelsesalliancen, der består af en lang række fagforeninger og studieorganisationer, der i fællesskab kæmper for en stærk uddannelsessektor i Danmark!

Til årsmøde for første gang
Kristinna Seiding, der begyndte på pædagoguddannelsen september 2015 var på årsmøde for første gang. "Årsmødet var for mig, som førstegangsdeltagende, rigtig spændende. Jeg var med til årsmødet for at få et bedre indblik af, hvad PLS er og hvad man bliver en del af, hvis man er et aktiv medlem, da jeg havde min tvivl, om jeg selv ville være aktiv. Men jeg synes, det har været en helt fantastisk oplevelse og det var inspirerende at se, hvor engageret folk var i det hele, og jeg blev påvirket af det. Hvilket også har gjort, at jeg nu er et aktivt medlem i PLS-Horsens.", siger Kristinna, der er medlem af PLS-Horsens, der mødte talstærkt op til årsmødet.

Mathies Stephensen fra PLS-Sydhavnen var også på sit første årsmøde. Mathies fortæller her hvordan han oplevede årsmødet: "Som ny aktiv i PLS var årsmødet en fantastisk mulighed for, at få en bedre forståelse for PLS som helhed. Hvor jeg før har arbejdet lokalt, både i min afdeling på Sydhavnen og de andre afdelinger i København, fik jeg til årsmødet mulighed for, at få indblik i det nationale arbejde. Det var en fed mulighed for, at have nogle spændende diskussioner med nogle spændende mennesker. Det politiske arbejde blev taget enormt seriøst, men programmet gav også plads til at hygge sig bagefter. Årsmødet var lærerigt, interessant og ikke mindst skide sjovt’"

Billeder fra årsmødet
På vores facebookside kan du se flere billeder fra årsmødet 2016:

Fredag

Lørdag

Søndag

Søg på pls.dk

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 88 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere