Tal om sorg og selvskade

- Et kursus i håndteringen af borgere med- og egen sorg v. Rebecca Bendixen.

stortlogo


Som det ser ud i dag, er der et manglende fokus på sorg. Som pædagog vil man ofte blive præget af sorg gennem sit arbejde. Borgere, børn og unge kan miste, og her er det vigtigt at have de rette pædagogiske redskaber til at kunne håndtere sorgen der følger med.

Under kurset vil du blive introduceret til sorg som fænomen, ud fra især en filosofisk vinkel, gennem fænomenologien. Derudover vil vi tage et kig på nogle af de strømninger der har været indenfor psykologien. Derpå vil vi se nærmere på hvilke konsekvenser det kan have/har haft for de sørgende, at bestemte opfattelser præger vores samfund. Vi vil ligeledes se nærmere på fænomenet selvskade, som kan være en overlevelsesstrategi efter at have oplevet et tab. Fænomenologien ift. forståelsen af sorgfænomenet, vil her også udbredes til forståelse af en selvskadende adfærd.

Det er noget vi må blive bedre til at forstå. Bedre til at tale om. Bryde tabuet. Og som kommende fagperson kan du gøre en forskel!
 
Undervisningsform: 
Oplæg, refleksionsopgaver, små gruppeopgaver

Om underviseren:
IMG 1472 copy Kopi

Rebecca Bendixen er uddannet pædagog med en kandidatgrad indenfor pædagogisk filosofi med speciale i sorg. Hun er derudover forfatter til bogen; 'Pessimistens dagbog'.
Hendes pædagogiske erfaring ligger indenfor dagtilbud og skole/fritids-området. Til daglig arbejder Rebecca som primærpædagog på klassetrinene 4. og 5. klasse på en folkeskole. 
Derudover er hun aktuel med oplæg, hvor hun taler om sorg og selvskade. Hun laver frivilligt arbejde hos Landsforeningen mod selvskade og spiseforstyrrelse.


OBS! Der er ikke flere ledige pladser til dette kursus.

Praktiske informationer:

Dette kursus er en del af PLS' kursusweekend, der afholdes på Ankersminde Kursuscenter d. 8.-9. Oktober. 
Som medlem af PLS deltager du gratis i kursusweekenden. PLS sørger for kost og logi, og dækker dine transportomkostninger jf. retningslinjerne for rejserefusion
Overnatning vil foregå på sovesale, men hvis du ønsker at sove alene, kan du medbringe et telt til opsætning udendørs.
Har du spørgsmål til kursusweekenden? Så send en mail til

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 99 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

feedback
feedback