Kursus: Psykologi og menneskekundskab for pædagogstuderende

jonas svane underviser

Hvordan du kan videreudvikle din forståelse af andre mennesker og dig selv via dit studieliv.

PLS-kursusweekend er aflyst
For at undgå unødig smittespredning af coronavirus, samt nye skærpede retningslinjer fra UCL, hvor kurset afholdes - bliver vi desværre nødsaget til at aflyse kursusweekenden i Jelling den 28. og 29. marts.

Pædagoger møder mange slags mennesker i deres alsidige arbejdsliv. Det kræver en bred forståelse af menneskelivets mange udtryksformer og dets udfordringer. I løbet af to dage ser vi på nogle af de vigtigste psykologiske, pædagogiske, samfundsvidenskabelige og filosofiske tankesæt, der har vist sig at kunne hjælpe mange mennesker videre i udviklingen af deres personlige verdensanskuelse. 

Disse tanker vil blive analyseret med et kritisk blik, for at undgå at de fremstår som ”sande og nemme løsninger”. Derved bliver det muligt at plukke de dele af tankerne ud, som passer til éns verdensanskuelse og praksisbehov. Hvis du samtænker disse tanker med din livserfaring og boglige viden, kan det forhåbentlig inspirere dig til at sammensætte dine professionelle forståelser på nye og udviklende måder.

Kort sagt vil vi sammen styrke jeres pædagogfaglige bevidsthed, ved at tage udgangspunkt i både de psykologiske og pædagogiske fagdiskurser og i jeres egen selvforståelse og praksis. Så kan I møde verden med den indsigt og handlekraft, som man med rette kan forvente kendetegner veluddannede moderne pædagoger.

Om oplægsholderen
Jonas Svane er psykolog cand. Psych. og filosof Bach. Phil. fra Københavns Universitet. Han underviser på Københavns Professionshøjskole i blandt andet psykologi og tværprofessionelt samarbejde, og har tidligere undervist i psykologi og pædagogik på Gentofte socialpædagogiske Seminarium, Gladsaxeseminariet, Københavns Pædagogseminarium, Zahles lærerseminarium og på efter- videreuddannelser for pædagoger og lærere. 
Han har desuden været skolepsykolog og projektleder i Københavns kommunes Pædagogiske Psykologiske Rådgivning.

Forslag til litteratur til dagens emne
Jonas Svanes kapitler i bøgerne:
”Pædagogiske miljøer og aktiviteter”. Flemming B. Olsen (red.) Frydenlund 2016.
”Pædagoguddannelsen på tværs”. Bodil Høyer og Bjørn Hamre (red.) Frydenlund 2008.

 

ALLE PLADSER ER OPTAGER

 

Kurset afholdes lørdag d. 28. marts – søndag d. 29. marts på pædagoguddannelsen i Jelling.  

Praktisk:
Medlemmer af PLS deltager gratis i kursusweekenden. Overnatning foregår på uddannelsesstedet, så husk sovepose og liggeunderlag. PLS dækker dine transportomkostninger og sørger for mad i løbet af weekenden. Husk kontanter til drikkevarer. 

Der åbnes for tilmeldingen søndag den 2. februar kl. 10.00

 

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 88 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

Corona-info

Læs PLS’ Coronavejledning

Som følge af de seneste retningslinjer for håndtering af Corona situationen i Danmark er PLS’ sekretariat lukket, men det er fortsat muligt at komme i kontakt med os.

Der vil være åbent for telefonisk henvendelse alle hverdage fra 10.00 til 14.00 på 3546 5880
(OBS! Det er ikke muligt at stå i telefonkø, og hvis telefonen melder optaget eller går på telefonsvarer, skal du ringe op igen eller sende en mail med dit spørgsmål)

Skriv til PLS

Har du spørgsmål bedes du skrive til . Vi besvarer dine henvendelser så hurtigt som muligt.

Du kan også benytte vores Krypterede formular eller Ring mig op funktion

Mere information
Vi vil løbende informere nærmere om situationen her på hjemmesiden og på vores Facebookside

feedback
feedback