Kursus: Kritisk pædagogisk tænkning

76640138 10157252561409821 7501400707359047680 n

Hvad er pædagogik for en størrelse?

Hvor er pædagogikken på vej hen? Hvad kan vi eksempelvis bruge neuropædagogikken til? Hvad vil vi med vores gøren? Hvordan lærer vi overhovedet noget? Hvordan kan vi bruge det innovative i pædagogikken i tanker og handlinger? Hvordan stiller jeg mig neutralt i en given problemstilling?

Kurset afholdes i weekenden den 2. til 3. april i Jelling

 
Ud fra menneskelige ressourcer og pædagogisk viden vil vi prøve at se på hvad der er oppe i tiden. Vi vil lave hjerne-fitness for selv at forstå, at vi ikke forstår noget. Vi vil blive introduceret for repræsentationsteorier af Rita Dunn. Vi vil se på vores viden og vores ikke-viden. Vi vil også se på bevægelsen fra den Freudianske tankegang til den kognitive tankegang og den afsmitning det kan have på vores hverdag i mødet med et andet menneske. Ondskaben findes også i pædagogikken, og den vil vi også runde.
 
Kom med åbent sind og lad os studere emnerne sammen, så vi kan gå ud og praktisere pædagogik, ud fra (måske) nye viden!
 
Undervisningsform:
Undervisningen veksler mellem oplæg, gruppearbejde og refleksion
 
Om oplægsholderen:

Kim Løwenstein er lektor i pædagogik på Københavns Proffesionshøjskole.
Exsam. art. i pædagogik Københavns Universitet (KU), uddannet pædagog, Master i Socialinnovation og entreprenørskab fra RUC.
Derudover har han startet skoleudviklingsprojekter for arkitektfirmaet Wilhelm Lauritzen A/S.
Han vandt konkurrencen om ’Fremtidens skole’ – ved Trekronerskolen i Roskilde.
Kim har været en del af SKUB projektet i Gentofte Kommune og derudover har han tre års erfaring som konsulent i "Det Kan Nytte" projektet for Københavns Amt. Kim er medforfatter til bogen "Hvis er barnet? - Barndom med udsigt" 

Tilmeld dig her

Praktisk information
Kurset foregår på UCL Jelling, Stationsvej 4, 7300 Jelling • Medlemmer af PLS deltager gratis i kursusweekenden. Overnatning foregår på uddannelsesstedet, så husk sovepose og liggeunderlag. PLS dækker dine transportomkostninger og sørger for mad i løbet af weekenden. Husk kontanter til drikkevarer. 
 
 

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 88 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

feedback
feedback