Gør en forskel for børn og unge i sorg

KURUS2019 2

Døden har altid både skræmt og fascineret os. Den er nemmest at håndtere, når vi kan udforske den trygt bag mediernes rammer. Langt sværere er døden, når vi møder den i vores eget liv. Med din rolle som pædagog vil du med stor sandsynlighed komme til at møde børn og unge, der har livstruende sygdom eller død tæt inde på livet.

På dette kursus får du viden og vejledning til, hvordan du som pædagog kan støtte børn og unge i sorg. Du får en grundlæggende introduktion til, hvordan sorg influerer børn og unges liv, hvad vi ved om dets konsekvenser og om, hvordan du som pædagog kan være med til at gøre en afgørende forskel i en meget svær tid.

På dette kursus får du både de nødvendige teoretiske og praktiske værktøjer til at kunne støtte børn, når de oplever livstruende sygdom eller dødsfald.

Kurset indeholder følgende elementer:

  • Praktisk vejledning og træning i, hvordan du som pædagog håndterer mødet med en familie, der oplever livstruende sygdom eller dødsfald.
  • Glemte stemmer – En introduktion til sorgramte børn og unges oplevelser og ønsker i forbindelse med tabet af et nært familiemedlem.
  • Sorgen og samfundet – En introduktion til, hvordan vi som samfundet konstant er blevet dårligere til at håndtere døden.
  • Sorgens natur – En gennemgang og debat af sorgteorier.
  • Forskning – Sand viden eller bullshit? En introduktion og diskussion af sorgforskningens styrker og begrænsninger.

Formen på kursus vil være oplæg, diskussioner, gruppearbejde og praktiske øvelser.

Om underviseren: Undervisningen bliver afholdt af Martin Lytje, som er uddannet pædagog og PhD fra University of Cambridge. Martin er Postdoc i Kræftens Bekæmpelse og arbejder til dagligt med udviklingen af støtte til professionelle, der møder sorgramte børn i deres praksis.

Praktisk information
Kurset afholdes lørdag d. 16. – søndag d. 17. marts 2019 på pædagoguddannelsen i Jelling. 

Praktisk: Medlemmer af PLS deltager gratis i kursusweekenden. Overnatning foregår på uddannelsesstedet, så husk sovepose og liggeunderlag. PLS dækker dine transportomkostninger og sørger for mad i løbet af weekenden. Husk kontanter til drikkevarer. 


ALLE PLADSER ER TAGET

 

 

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 88 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

feedback
feedback