Kursus: Den pædagogiske kunst - at spille en professionel rolle i andres liv

kursus paedagogisk kunst 2020

Den måde du indgår i samspil med de børn, unge eller voksne som du arbejder med, har stor indflydelse på den betydning, dit pædagogiske virke skaber.

PLS-kursusweekend er aflyst
For at undgå unødig smittespredning af coronavirus, samt nye skærpede retningslinjer fra UCL, hvor kurset afholdes - bliver vi desværre nødsaget til at aflyse kursusweekenden i Jelling den 28. og 29. marts.

At skabe betydning er helt centralt i den pædagogiske hverdag. Din måde at indgå i relationen på, påvirker situationens udfald. Gennem den betydning du skaber, er du med til at danne barnet, den unge eller voksnes selvforståelse og forståelse af verden, og den påvirker samtidig din egen forståelse af dig selv i din professionelle praksis. 

På kurset skal vi arbejde med de sanselige, kropslige og intuitive forhold som påvirker dannelses- og betydningsforhold i de relationer vi indgår i. Du vil få redskaber til at analysere, forstå og handle, ud fra det der sker, i de mange forskellige situationer og begivenheder som du bevæger dig i, i en pædagogisk praksis.

Kurset vil både sætte teoretisk og praktisk fokus på det æstetiske i den pædagogiske rolle, dømmekraft og i samspillet i den pædagogiske situation - og så bliver det sjovt, legende, reflekterende og intenst. Kurset er relevant for dig, der tænker over din rolle som pædagog, og godt vil have værktøjer til at forstå det pædagogiske og mellemmenneskelige spil. Kurset henvender sig til alle pædagogstuderende, både dig der er tæt på din bachelor, og dig der netop er startet på uddannelsen.

Om underviseren
Mia Hesselberg-Thomsen er ph.d.-studerende, sceneinstruktør og cand.pæd. i generel pædagogik. Jeg er certificeret i filosofisk samtalepraksis, og oprindelig uddannet pædagog fra Skovtofte Socialpædagogiske seminarium. Jeg har skrevet speciale om den pædagogiske kunst; at spille en rolle i andres liv, hvilket også er temaet i mit igangværende ph.d.-studie på Aarhus Universitet. Siden 1990 har jeg arbejdet i krydsfeltet mellem formidlingskunst, scenekunst og pædagogik på teatre, højskoler og i erhvervslivet, og har i de seneste 13 år arbejdet som ekstern instruktør af TV og radioværter i Danmarks Radio. Læs evt. mere på www.actto.dk. Jeg har siddet i bestyrelsen i Lilleskolernes Sammenslutning fra 2012-2019 og sidder i bestyrelsen på Esrum Kost- og friskole.

 

ALLE PLADSER ER OPTAGER

 

Kurset afholdes lørdag d. 28. marts – søndag d. 29. marts på pædagoguddannelsen i Jelling.  

Praktisk:
Medlemmer af PLS deltager gratis i kursusweekenden. Overnatning foregår på uddannelsesstedet, så husk sovepose og liggeunderlag. PLS dækker dine transportomkostninger og sørger for mad i løbet af weekenden. Husk kontanter til drikkevarer. 

Der åbnes for tilmeldingen søndag den 2. februar kl. 10.00

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 88 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

feedback
feedback