Kulturelle fællesskaber og interkulturelle kompetencer i pædagogisk praksis

Børnekultur, professionskultur, diagnosekultur, musikkultur, ungdomskultur, voldskultur, offerkultur, institutionskultur, gadekultur…

Som mennesker definerer vi os i høj grad gennem kulturelle udtryksformer og tilhørsforhold. Men vi er i lige så høj grad med til at skabe de kulturelle udtryk, som vi identificerer os med.

Vi møder og bruger hele tiden kulturbegreber og kulturforståelser i den pædagogiske praksis. Men ofte er vi ikke særligt bevidste om, hvilke forståelser af kultur vi egentlig trækker på, eller hvilke konsekvenser det har for vores pædagogiske ambitioner. Og i værste fald kan vi derfor komme til at modarbejde vores egne intentioner og spærre både børn og voksne inde i snævre og stereotype forestillinger om kulturel identitet.

Med kulturlinjen kommer vi vidt omkring – fra antropologiens forståelser af forskellige befolkningsgruppers særlige levevis til æstetikkens idéer om kunstnerisk kreativitet som særligt privilegeret dannelsesform. Vi skal undersøge egne kulturforståelser gennem praktiske øvelser, høre historier fra de varme lande og se mere teoretisk på forskellige kulturbegrebers baggrund og de forskellige menneskesyn som følger med. Og vi skal blive klogere på, hvordan vi i pædagogisk praksis kan udvikle og understøtte interkulturelle kompetencer.

Om oplægsholderen: Lotte Broe er mag.art i etnografi og socialantropologi. Har boet og  arbejdet i bl.a Canada, Kenya og Sverige og har undervist på pædagoguddannelsen siden 2007 og underviser i dag på pædagoguddannelsen i København. Lotte brænder for dannelse af pædagogisk dømmekraft, udvikling af mangfoldighedspædagik og styrkelse af demokratiske deltagelsesmuligheder for alle børn og unge.

OBS! Mellem en tredjedel og halvdelen af pladserne vil blive fyldt af vores svenske søsterorganisation “Lararforbundet Student”’s medlemmer. Dermed bliver der rig mulighed for erfaringsudveksling med svenske pædagogstuderende.

 

Alt optaget

 

Kurset afholdes lørdag d. 10. marts– søndag d. 11. marts på pædagoguddannelsen i Jelling.  

Praktisk:
Medlemmer af PLS deltager gratis i kursusweekenden. Overnatning foregår på uddannelsesstedet, så husk sovepose og liggeunderlag. PLS dækker dine transportomkostninger og sørger for mad i løbet af weekenden. Husk kontanter til drikkevarer. 

Der åbnes for tilmeldingen den 7. februar kl. 12.00

Søg på pls.dk

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 88 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

feedback
feedback