Den pædagogiske kunst - at spille en professionel rolle i andres liv

Den måde du indgår i samspil med de børn, unge eller voksne som du arbejder med, har stor indflydelse på den betydning dit pædagogiske virke skaber.

Pædagogik er et komplekst fag, hvor det at skabe betydning for andre mennesker er helt centralt. Pædagogens måde at indgå i relationer påvirker situationers udfald og gennem den betydning pædagogen skaber, dannes barnets, den unges eller voksnes selvforståelse og forståelse af verden. Samtidig påvirker betydningen din forståelse af dig selv i din professionelle praksis.

Vi arbejder med teaterøvelser og med hvordan filosofi kan anvendes i en pædagogisk praksis. Vi skal undersøge de sanselige, kropslige og intuitive forhold, som påvirker dannelses- og betydningsforhold i pædagogiske relationer gennem dramaøvelser og se mere teoretisk på at kunne analysere, forstå og handle i de mange forskellige situationer, du bevæger dig i i pædagogisk praksis. Det bliver med garanti sjovt, legende, reflekterende og intenst.
Kurset er relevant for dig, der tænker over din rolle som pædagog, og gerne vil have værktøjer til at forstå det pædagogiske og mellemmenneskelige samspil. Kurset henvender sig til alle pædagogstuderende, både dig der er tæt på din bachelor, og dig der netop er startet på uddannelsen.

Om oplægsholderen: Mia Hesselberg-Thomsen er sceneinstruktør, cand.pæd. i generel pædagogik, certificeret i filosofisk samtalepraksis og oprindelig uddannet pædagog fra Skovtofte Socialpædagogiske seminarium. Mia har skrevet speciale om den pædagogiske kunst: at spille en rolle i andres liv. Siden 1990 har Mia arbejdet i krydsfeltet mellem formidlingskunst, scenekunst og pædagogik på teatre, højskoler og i erhvervslivet og har i de seneste 10 år arbejdet som ekstern konsulent med formidlingskunst, retorik og værtsroller i Danmarks Radio. Læs evt. mere på www.actto.dk. Derudover er Mia næstformand i Lilleskolernes Sammenslutning og sidder i bestyrelsen på Esrum Kost- og friskole.

Tilmeld dig her

Kurset afholdes lørdag d. 10. marts– søndag d. 11. marts på pædagoguddannelsen i Jelling.  

Praktisk:
Medlemmer af PLS deltager gratis i kursusweekenden. Overnatning foregår på uddannelsesstedet, så husk sovepose og liggeunderlag. PLS dækker dine transportomkostninger og sørger for mad i løbet af weekenden. Husk kontanter til drikkevarer. 

Der åbnes for tilmeldingen den 7. februar kl. 12.00

Søg på pls.dk

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 88 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

feedback
feedback