Det skabende arbejde i pædagogikken – AT SKABE SIG – selv

Privatpraktiserende pædagog eller samfundsændrende rollemodel?

Hvorfor pædagoger? Hvilken pædagog er du? Eller skal du være? Eller ikke være?
Hvilken pædagog kalder fremtiden på? Hvilket menneske skal danne vores fremtid? Fællesskab eller individ? Hvor meget lader vi vores eget samfundssyn påvirke vores praksis?

Det er lige så komplekst at være pædagog som at være menneske!

Vi tager et kursus i egen pædagogik og samspillet med ydre og indre påvirkning.
Jeg vil inddrage en række teorier, som jeg har brugt i praksis i det skabende arbejde og æstetiske læreprocesser med bla. børnehavebørn, fritidshjemsbørn og stofafhængige i substitutionsbehandling. Forståelsen for at pædagogik er et personligt anliggende, som bliver til et operationelt redskab til at opnå mere udvikling og dannelse for dem, vi skal arbejde med.

Jeg vil tage fat i den gode gamle rygsæk - hvordan og hvornår adskiller vi det personlige fra det faglige? Vi skal øve os i at kommunikere i faglige sammenhænge, også når det bliver svært og uenighederne opstår. Vi skal se på, hvordan kan du som pædagog kan blive opmærksom og få det rette fokus.
Vi skal bruge to dage sammen, hvor vi skal styrke jeres pædagogfaglighed, skærpe vores opmærksomhed på styrker og svagheder i os selv. Jeg vil inddrage mit eget liv og min grund til at tage pædagogikken alvorligt. Jeg vil blotte mig og min habitus i håb om, at du/I vil være med. Jeg vil undervejs praktisere og lege med cases, kollegaskab og synlighed.

I løbet af kurset vil vi bruge tid på at udfolde vores egen kreativitet og bruge tid i værkstedet. Derfor er det en god ide at tage tøj med, som godt kan tåle en malerpletter.

Om oplægsholderen: Tina Malene Hansen, 47 år, pædagog siden 2003 har arbejdet med det skabende arbejde i pædagogikken, æstetiske læreprocesser og aktiviteter. Har været fællestillidsrepræsentant i LFS i 10 år og har et bredt kendskab til den praksis, der udøves i Københavns Kommune.
Er aktiv udøvende kunstner og aktivist; kæmper for et bedre samfund.
Har et atelier på Vennemindevej i København sammen med andre kunstnere og elsker at spille musik og lege.

Tilmeld dig her

Kurset afholdes lørdag d. 10. – søndag d. 11. marts 2018 på pædagoguddannelsen i Jelling.  

Praktisk:
Medlemmer af PLS deltager gratis i kursusweekenden. Overnatning foregår på uddannelsesstedet, så husk sovepose og liggeunderlag. PLS dækker dine transportomkostninger og sørger for mad i løbet af weekenden. Husk kontanter til drikkevarer. 

Der åbnes for tilmeldingen den 7. februar kl. 12.00

Søg på pls.dk

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 88 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

feedback
feedback