Kurser – der supplerer din uddannelse

pls kursus kun for vaagne 

Som medlem af PLS kan du gratis deltage i vores kurser, der supplerer og specialiserer den undervisning du modtager på uddannelsen. Kurserne tager typisk udgangspunkt i aktuelle emner og problemstillinger. Kurserne vægter at undervisningen er inddragende og giver brugbar viden og konkrete pædagogiske værktøjer.

Sidste kursusweekend blev afholdt den 14. og 15. sept. 2019. Temaet var "Identitet og Krop" og der var 100 deltagere.

Fem erfarne og udfordrende undervisere øste af deres viden om det, der får deres hjerter til at banke indenfor det pædagogiske område.

Vores identitet sættes naturligt i forbindelse med kroppen. Ikke kun den fysiske krops tilstand og karakter, men i lige så høj grad kroppens betydning for et menneskes forståelse af sig selv. Vores identitet konstrueres både ud fra en oplevelse af at være ens med og forskellig fra andre mennesker. Identitetsdannelse er derfor også afhængig af en bred historisk og kulturel sammenhæng, og de muligheder vi har i den sammenhæng.

Pædagogisk arbejde handler ofte om at støtte andre mennesker i deres identitetsdannelse, og forsøge at gøre sit for, at mennesker får flere muligheder i den kontekst, de befinder sig i. For at vi kan det som fagpersoner kræver det, at vi styrker vores egen viden og refleksion gennem hele vores studie- og arbejdsliv.

  • Hvad mener vi, når vi taler om “handicap” - og hvordan kan vi som profession forholder os etisk, menneskeretsligt og pædagogisk til handicap begrebet.
  • Hvordan bliver vi klogere og mere reflekterede, når det gælder vores egen rolle i relationen med borgere og børn, og hvordan spiller følelser ind i det pædagogiske arbejde?
  • Hvad skal vi som pædagoger være opmærksomme på, for at hjælpe mennesker ud af voldelige relationer, når volden er behæftet med både skyld og skam?
  • Hvordan skaber vi stimulerende rammer, bliver opmærksomme på understimulering hos børn og hvordan styrker vi selvværd, motivation og meningsfuldhed gennem bevægelse?

Billeder fra kurset

Du kan se billeder fra kurset, ved at besøge vores Facebookside. Klik her

Du kan læse mere om de afholdte kurser her:

1. Fornuft og følelse i pædagogisk arbejde – ved Julie Top-Nørgaard
Som kommende pædagoger forventes det, at I forholder jer professionelt til de børn og borgere I møder i jeres arbejde. I forventes at være følelsesmæssigt veltempererede og en lille smule distancerede i jeres møde med dem. Men kan det lade sig gøre? Læs mere

2. Introduktion til handicapbegrebet? – Lars Romild
På dette kursus vil du blive klogere på, hvordan du som pædagog bedst muligt kan understøtter de handicappedes drømme, håb, ønsker, behov, meninger og rettigheder. Dit syn på handicapbegrebet vil blive udfordret, og du vil få øget din viden om Handicapkonventionen og andre menneskerettigheder.  Læs mere

3. Leg for alvor – ved Anne Hussmann
I mødet med de 0-2-årige er pædagogers viden om kroppens og sansernes krav essentielt for at kunne stimulere børnene mest hensigtsmæssigt, for at kunne forstå deres hensigter og for at kunne skabe meningsfulde aktiviteter i hverdagen. Læs mere

4. Hjælp den voldsudsatte familie – ved Chris Poole
Bliver børn påvirket af, at der er vold mellem forældrene? Ja, det gør de. De bliver traumatiserede, og de skal have noget hjælp. Derfor skal pædagoger være meget opmærksomme på de reaktioner, som børn har og handle på dem. Læs mere

 

 

Kursusweekende med temaet "Fabelagtig forskning" blev afholdt marts 2019

Vi havde inviteret fire fantastiske undervisere, der hver især havde en række forskningsprojekter bag sig. Du kan læse kursusbeskrivelserne ved at klikke på link herunder.

Billeder fra weekenden
Du kan se billeder kursusweekenden på vores facebookside:

Lørdag

Søndag

Søg på pls.dk

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 88 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

ER DU MEDLEM AF PLS?

Hvis ja, så vil vi lige reklamere for en meget vigtig side:

MIN SIDE - som du finder i højre side af din skærm, er din personlige side på pls.dk, hvor du kan få overblik over dit medlemskab samt vigtige meddelelser fra PLS.

Tjek MIN SIDE, så er du sikker på, at du ikke går glip af noget.

LÆS MERE

ER DU MEDLEM AF PLS?

Hvis ja, så vil vi lige reklamere for en meget vigtig side:

MIN SIDE - som du finder i højre side af din skærm, er din personlige side på pls.dk, hvor du kan få overblik over dit medlemskab samt vigtige meddelelser fra PLS.

Tjek MIN SIDE, så er du sikker på, at du ikke går glip af noget.

LÆS MERE

feedback
feedback